Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2007 12:26 - Айде да не му мислим толкова
Автор: sunflower Категория: Забавление   
Прочетен: 1418 Коментари: 8 Гласове:
0



Мислене, мислене, мислене ... най-мразя да мисля, но все мисля и ми е писнало от тоя мозък и ми иде да си отрежа главата, но тъй като без нея няма да мога да гледам къде ходя и няма да съм особено привлекателна за мъжете, смятам да я оставя.

Само трябва да я накарам някак да спре да мисли, да мисли, да мисли, защото теорията за мисленето ми е следната: отначало човек, т.е. детето не му мисли много и това е безкрайно щастлив период от живота му, защото само се забавлява, после се научава да мисли и започва да страда от мислите, които започват да му се въртят в главата. Ако не продължи нататък да задълбава в мисленето до и отвъд границите на здравият разум, накъдето съм се запътила аз, например, обаче остава в полето на едно половинчато мислене.

Затиснатите в това поле на „здравият разум” много ме нервират понякога, защото са предсказуеми като роботчета и понякога много им се чудя защо им е тая глава на раменете, след като работи със софтуер, който го е писал някой друг. Пиши, бре, пиши ти, стига с това плуване по течението!

Много от половинчато мислещите мислят, че всички въпроси могат да се решат с мислене и тук много грешат, защото то само с мислене не става, трябва малко лудост и малко сърце. Защо мислите, че Господ пази лудите и пияниците?

Та, ако се върна на теорията за мисленето и подмина детската възраст и тази на „здравият разум” ще стигна до третият период, в който здравомислещите като станат старци се връщат несъзнателно в детската неразумна възраст, а нездравомислещите могат да го постигнат и съзнателно. Т.е. един уважаващ себе си нездравомислещ би трябвало да може да отчете всички фактори, които влияят на живот на човека освен мисленето, такива като сърцето, Господ, тайфуните, инфлацията, случайно падащите тухли от терасите и т.н. и т.н. и да се върне съзнателно в периода на немислене в детството.

Тук не говорим, разбира се, за някакъв инфантилен идиотизъм, а за вяра в механичната способност на мозъка да работи за оцеляването на тялото без да му се обръща много внимание и в същото време основният му капацитет да е насочен или в забавления, както при децата или в опити да се сътвори нещо от хаоса, а ако не стане, без притеснения да se върне неуспешното творение обратно в хаоса.

Говорим за живот в настоящето. Живот-медитация тук и сега. Про-Светлен живот, защото на децата все им е светло и не искат да лягат, докато не се изтощят съвсем и не паднат да заспят неусетно.

Хахаха големи глупости наговорих ... т.е. написах. Направо съм горда от себе си! :)))))

И за какво изобщо започнах да пиша? За мисленето, мисленето, мисленето, което искам да спра, да спра, да спра, обаче не мога, не мога, не мога .... значи ще продължавам, продължавам, продължавам  .... хм, дали мантрите не са измислени затова, да застопорят мисълта на една дума, дума, дума, дума, дума ... хахахаха :)))))

 



Тагове:   МУ,   мислим,


Гласувай:
0



1. sowhat - и съм
19.10.2007 12:42
горда с теб
все пак се отказа да бродираш :)
цитирай
2. buboleche - хехе..
19.10.2007 12:59
ще се сетиш :)))
цитирай
3. sunflower - амиииии аз съм бродирала малко навремето
19.10.2007 13:06
и сега много се чудя в какво състояние на съзнанието съм била, за да мога да го правя. всъщност докато бродираш, мозъка ти е свободен да мисли, но напоследък съм прекалено нервна за подобни сръткавости и като се вземе предвид колко е кратък живота на човек ... :)
цитирай
4. roksolana - :)
19.10.2007 13:15
Медитацията е пълно спиране на мисленето,пълно изключване на мозъка. Без всякакви мантри,"ОМ" и "дума,дума, дума....":) /Ако се съсредоточаваш върху нещо, това е концентрация - точно обратното на медитация...и изобщо не помага "да си починеш от мисленето"/
Изглежда невероятно и всеки човек от първия път може да го направи не повече за 2-3 секунди. 5 секунди за първия път е направо рекорд. Защото веднага нахлуват мислите : примерно "Аз сега мисля ли всъщност или не мисля?" и разни други - мозъкът стремително се връща в естественото си, обичайно състояние...
Написала си не глупости, а едно от най-хубавите си неща :) Приближаваш се....
Поздрав! :)
цитирай
5. norman - приложната медитация
19.10.2007 13:24
приложната медитация, както сте я описали ми прилича на преждевременна склероза и вълнуващ паркинсон хи-хи
цитирай
6. sis - :):):)
19.10.2007 15:51
от доста време съм започнала да се опитвам да не мисля. Притеснява ме това, че не мога. Но не съм се отказала. Тогава започват да се усещат нещата. И може би са по-вярни от измислените неща.

ОМММММММММММ

а преди се чудех как е възможно да има хора, които да стоят, да гледат и да не мислят.
:):):):):)

цитирай
7. анонимен - ........
19.10.2007 16:07
deteto e shtastlivo i zashtoto "ne znae nishto".
V harda mu gi njama glupostite,koito posle shte nauchi.
цитирай
8. sunflower - ....
19.10.2007 18:34
Roksolana, докарах го до 5 сек.

Norman, не ти ли харесва вълнуващият ми паркинсон хахаха на мен определението ми хареса :)

Sis, и аз така се чудех .... готино е да не мислиш на моменти, няма спор.

Анонимен, "глупости" са, верно е, но да речем, че са необходими глупости .... и номера е по някое време да се отървем от тях :))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sunflower
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5621787
Постинги: 1761
Коментари: 12611
Гласове: 39186
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930