Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2006 06:28 - Партия на Любовта
Автор: sunflower Категория: Забавление   
Прочетен: 4119 Коментари: 46 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди два дни открито, макар и анонимно бях обвинена, че поддържам обкръжение от хора, в случая кодово наименувано „СИЕ”. Не за пръв път са ми отправяни подобни обвинения. Съответно и аз сега открито ще си призная, че неотдавна в една недалечна галактика на интернет пространството бях обвинена по много подобен начин, че съм оформила около себе си групичка от хора, които тогава пък носеха кодовото наименование „любящите”. И тъй като много обичам справедливостта и не търпя да бъда несправедливо обвинявана, заставам веднага в услуга на обвинителите си и решавам да заформя не просто група около себе си, ами направо партия, само и само да бъдат справедливи обвиненията им. /Един вид, като някой е казал, че сестра ми е к**ва, аз веднага я пращам на кварталния сводник, за да оправдая името./ И така, тъй като реагирах по подобен начин и предишния път, сега за да не се тормозя с мътенето на нови идеи, си взимам старата от онова недалечено нясто в недалечната галактика и след като я ъпдейтвам малко я прилагам тук:   Основавам партия, която ще нарека Партия на Платоничната Любов – ППЛ (платонична, за да не се бърка с някои евентуални политически органи на жриците на платената любов)

В устава и ще влизат следните основни точки:
СЪЩНОСТ, ЦЕННОСТИ И ЦЕЛИ НА ППЛ
ППЛ няма никакви традиции – никога не е имало такава партия . ППЛ е партия на демократичната любов. Нейна основополагаща ценност е свободата и платоничната любов, разбира се. Консумираната любов се допуска, но не е задължителна за членовете на партията.
ППЛ е политическа организация, която работи за изграждане общества от  любящи индивиди.
В ППЛ има идеен плурализъм, свобода за дискусии, за свободно изразяване на мнения и становища извън всякакви рамки.
ППЛ развива своята дейност въз основа на Всемирната Любов, съществявайки волята на своите членове.
ППЛ е за взаимодействие с всички леви и десни, национално отговорни и национално неотговорни и социално ориентирани и социално неориентирани партии и движения.
ППЛ признава правото на свободно вероизповедание и свободен атеизъм, на културна, езикова, религиозна, етническа и космическа идентичност на българските граждани, принадлежащи към етнически и космически групи; противопоставя се на проявите на егоизъм от всякакъв вид, род и поведение.

ПРИНЦИПИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ И ДЕЙНОСТ НА ПАРТИЯТА
Изграждане – тук и сега. Дейност – платонична любов.

ЧЛЕНСТВО В ПАРТИЯТА
Целия свят членува и да го знае и да не го знае тва, но който иска може просто да го заяви.

ОРГАНИЗАЦИОННА СТРУКТУРА
Няма организация, щото любовта не може да се организира.

ОТНОШЕНИЯ КЪМ ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ, ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИЛИ, ОРГАНИЗАЦИИ, СЪЮЗИ, ДВИЖЕНИЯ – всички ги обичаме, че и да ги харесваме и да не ги харесваме .... всички сме в кюпа на тоя материален живот, така че по-добре да ги обичаме, та дано им дойде малко ъкъл в главата от толкова любов. :)

И накрая ПРОГРАМА на ППЛ:
Да настане любов на Земята и на всички останали светове във Вселаната.
/Пък след това ще видим кво ще правим .... дано да има и други работи за вършене в тая Вселена./     Предложения за символ, различен от сърчице било със стрела (няма да е лошо в случая, че много сме стрелците, ама ...), било без стрела, знаме и песен очаквам от вас.   Някои лозунги мога да предложа, макар и да ги заема от Дийпак Чопра засега, че не ми стига вдъхновението чак до там .... до лозунгите имам предвид:     "Любовта е навсякъде, но на някои места е блокирана от страха.

Това, което не съдържа любов, трябва да съдържа илюзия.

Всичко е един и същи дух, наблюдаващ себе си с очите на различни наблюдатели."
  Най-якото обаче е, че намерих картинка, която обединява любовта и графоманията ми:

image

 
И хайде сега, любящи от всички страни, обединявайте се ....  :)))))


Тагове:   партия,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. piccola - Огнена,
17.11.2006 07:04
защото си огнена и истинска!

съм тук!
цитирай
2. sunflower - Хихи
17.11.2006 07:33
и аз съм тук ... още ...
трябва да оправдавам и
вечността си :)))))))
цитирай
3. dressy - *
17.11.2006 08:34
:)))))....лююбоовтааа е по-сиилна от всиииичко:)))))
цитирай
4. sunflower - :)))
17.11.2006 08:44
Става за рефрен :)))
цитирай
5. dosheva - :):)
17.11.2006 10:00
аз не съм много много по партиите, но в тази ще членувам.
давам ви частица от моето сърце,
усмивка и много много пляскане с ръце!

:):):)))))))))))):):):)
цитирай
6. pti - 8)
17.11.2006 10:07
:))))))))))))
цитирай
7. ssslavy - Като си направите първата фракция
17.11.2006 10:08
свирни да се включа и аз, за сега оставам в ролята на наблюдател, подстрекател и обръч от фирми около вас:)
цитирай
8. esperansa1950 - Настоящ член!
17.11.2006 10:23
Хей!Това ще е първата партия,в която ще има само специалисти и всеки ще се занимава с това,което може!!!Даже и без членски внос,редиците ще са пълни.
цитирай
9. velvet - хахахахахаха
17.11.2006 10:46
Искам и аз да съм обръч от фирми :))))))))))) (как става това? :Р)
цитирай
10. sunflower - Хахаха
17.11.2006 10:52
... и на мен това за обръча от фирми най-ми хареса ... ама какво ще ги правим тези фирми ... изобщо не се бях сетила, че може да трябват - платоничната любов от матерални блага нуждае ли се? :)))
цитирай
11. bambola - :)))
17.11.2006 10:54
........:) za liubovta vsichko :))
цитирай
12. anahata - Вярно е,
17.11.2006 11:52
че постингът в категория "забавление", но ако погледнем сериозното зад забавното - че то ако Любовта се нуждаеше от партии, структури и устави, още Буда, Исус Христос и Мохамед щяха да основат партии. Но пък - живем на Планетата на свободната воля:)
цитирай
13. sunflower - Да, въпреки ...
17.11.2006 12:00
... че е в категория "Забавление", зад забавното има нещо сериозно, но то далеч не е нуждата на Любовта от партии и т.н., естествено - а и този, който има Любовта не се нуждае от нищо, разправят :)))
Има си хас някой духовен водач да се беше опитал да организира партия, ... не че в миналото църквата не е била държавата, но това са хорските работи ...
А сега волята и мисълта са далеч по-свободни наистина. :)
цитирай
14. zemaria - Аре да ме земете за идеолог :)
17.11.2006 13:00
Имам един ланшен текст, писан отдавна по темата-да го натаманим за идеологически цели
Знаете ли, че св Юда е светец патрон на изгубените каузи?-пита пияният професор Дейвид Гейл от едноименния филм.” Имало е двама Юда...Юда, който е бил свят човек и другия Юда, който е бил лошия. Той е, който е предал Исус и се е опитал да го целуне. Но в средните векове никога не са се молили на добрия Юда, от страх да не докарат лошия по погрешка. Следователно, никога не са му създавали работа, освен ако не е била неизпълнима.
Бъд, ай хев а дрийм
Никога на света, след Христос, любовта не е водила масите.
Всички учения и мислители, разглеждащи масовата психология, са изтъквали съвсем други причини и движещи сили за народната любов. Всички са ги обяснявали с инстинкта, с първичния либидозен импулс, който излиза от инстинктивния слой на характера и се пречупва през възпитанието и прогонва естествения, на любовта, биологичен слой (Райх) Вижте Льо-бон , вижте Канети, вижте Фройд, Фром и прочие-всички обясняват масовите движения от психологичен аспект точно през ирационалното начало. Съответно, всички лидерски учения се опират на владеенето на тъмната, ирационална страна на човека. Лидерът, водач на масите, е опрян на техните кусури. Владеещ тъмнината и мистиката, защото е ясно, че месианството и героизмът са най палещите примери и практики. Лидерът, който най добре назнайва протоколите на сионските мъдреци, Макиавели, Хитлер, Лео Щраус и т.н.
В това начало, взето като идеология има първом сравнение, сетне омраза- едни спрямо други, нашите срещу вашите, има сила, защото силата печели, има налагане над опонента , има в крайна сметка насилие. Няма разум-има инстинкт, няма любов и самоотричане, има подчинение и омраза, няма състрадание-има егоизъм-ние сме най.."Ако някой се съмнява в неразделността на мъдростта и самоотречението, нека погледне как на другия край винаги се съчетават глупостта и егоизмът"-писа Толстой. На никому, извън тези мислители, извън огромния поменик от вождове, командвали човечеството, не би му минало дори през ум, че е възможно нещо друго, че е възможен някакъв нов, по справедлив начин за решаване на обществените проблеми. Начин, опрян на любовта към истината, морала и справедливостта, а не на омразата, сразяването на опонента, командването на инстинкта.
Нет такая партия , нет такой лидер.
Историята обаче познава такива. Това са Ганди и Мартин Лутър Кинг
Никога преди Ганди християнската любов не е била такава мощна политическа доктрина. Никога човешката история не е виждала работеща и осъществявана на дело другата, добрата , духовната, биологичната страна на човешките същества. Никога уважението любовта, състраданието и ненасилието не са постигали трайни и столетни цели, както те бяха постигнати от Ганди и Кинг, от Дезмон Туту и Мандела.. "Начина на мислене на Ганди може да отведе директно до политическите структури на бъдещето, в които една нация може би е по-добре защитена, когато не притежава атомни оръжия, отколкото ако притежава такива, структури, в които тя по-ефективно преследва собствените си интереси, когато се съобразява с интересите на другите нации, отколкото когато ги игнорира. Това е своеобразният пример, който Ганди ни оставя, който показва, че най-постоянният личен ангажимент, заедно с пълното отричане на насилието, могат да доведат до най-големият политически успех. Всички сме му задължени за този пример"
Любовта, идваща от биологичния, същински слой на човешката същност, също може да се окаже мощен обединителен съзидателен фактор. Най мощния и най чистия- този на Господ. Това доказаха Ганди и Кинг, и точно по времето на Вилхелм Райх и Хитлер
Поуката за нас. Ами изборът е ...наш.
Във времената на омразата, сегрегацията и противопоставянето има и други начини . Никой, който ви обещава нещо с омраза, със сила, не ви мисли доброто, защото нито някой ще го запомни в световната история, нито той ще забие кол. "Ако се оставите на изкушението, да използвате насилие в борбата си, идващите поколения ще наследят дългата и безутешна нощ на огорчението". Ако мислите всички за врагове, ако искате да се преборвате със стиснати зъби.. „Ако обичате враговете си, ще откриете, че дълбоко в корените на любовта се крие силата на освобождението. „
"Тъмнината не може да прогони тъмнина; само светлината може да го направи.”
Но кой как разбира светлината?
Не вождове ни трябват, правещи ни силни, вкарващи ни нейде силни-къде? Сред врагове?, защото силата ни ще е за сметка на нечия друга слабост, тя ще е сравнение и противопоставяне и пак омраза; евтино насъскване по законите на маркетинга на пастата за зъби и рекламата. Не искаме да сме силни-искаме да ни обичат-защото не си избираме родителите, както и страната, по силата и хубостта, а ги обичаме за това което са , за тяхната любов към нас и за това каквото са ни дали- и ний на тях. Не ни трябват партии и вождове, взели си програмата от „протоколите” и психологиите на тълпите, или принуждаващи темерути и човекомразци да ви се усмихват, за да ме залъжа, а такива, които проповядват любов. Защото „Омразата не може да прогони омраза; само любовта може да го направи." "Да пренебрегнеш едно единствено живо същество означава да пренебрегнеш божиите сили и да навредиш не само на това същество, а на целия свят. В едно нещо вярвам: „Убеждението, че морала е основата на нещата, и че истината е същността на всеки морал.”(Ганди)
Ай хев а дрийм
Такава партия ни трябва... Тя е възможна. Мартин Лутър Кинг и Ганди показаха, че е възможна ,
„Без въодушевление не се е случило нищо голямо и добро на земята ... От тези, които са се считали за мечтатели, човечеството е наследило най-нужните заслуги. Въпреки всички хули, въпреки, че са били преследвани и презирани, те са се налагали, и дори и да не са достигали целта си, те са вървели напред и са постигали още."
П.С Всички цитати са от Ганди и Кинг

цитирай
15. sunflower - Много, много ти благодаря!!!!!
17.11.2006 13:04
Просто нямам време сега да го изчета и да му се порадвам, но обещавам, че довечера и през целия уикенд ще си го чета! :)))))
цитирай
16. adjna - целувам те, Съни
17.11.2006 13:10
и по двете бузи :p
All We Need is Love!!!
цитирай
17. sineater - аз членувам във всички партии
17.11.2006 13:14
парти-мен
цитирай
18. ady - :)))
17.11.2006 13:53
Както казва моя колега "Любовта е по- силна от тока"Присъединявам се.
цитирай
19. анонимен - s vas sam;)
17.11.2006 14:05
Vapreki 4e naposledak se razo4arovam ot liubovta, platoni4nata me ustroiva pove4e, zatova se prisaedinqvam kam partiqta!
цитирай
20. анонимен - ...
17.11.2006 14:05
aha da se vklu4a i ...hop idiolog.mislia 4e
PL niama nujda ot idiolozi .vse se ma4at da te vkarat
realni granici...
цитирай
21. ssslavy - оо нуждае се, нужда е се
17.11.2006 14:17
ше ви купувам билети за театър, ше ви плащам интерента, ше ви куря един фототапет със залез за партийният клуб, да си държите ръчичките пред него и куп други блага. вие само ми уредете един закон за монопол върху секс шоповете в БГ-то и да имам патент върху свети валентин, пък аз ше ви позлатя!!!
Колко човека събра до тук?
цитирай
22. sunflower - Е, сега ...
17.11.2006 14:44
... няма да се взимаме на сериозно и в никакъв случай няма да се броим ... :))))
цитирай
23. ssslavy - поне
17.11.2006 14:47
се пребройте до две:)

1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 3 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 1 2 и т.н.

ред трябва да има:))
цитирай
24. sunflower - Анонимен ...
17.11.2006 15:05
Всемирната Любов не можеш да я вкараш в реални граници, както казваш ти или да я огранизираш, както казвам аз, и все пак, докато душите ни са в полет, телата са ни на земята и действително все нещо може и да може да се направи тук. Не съм специалист и затова аз не мога да кажа какво, но текста на Zemaria според мен е много ценен - наистина си струва да помним Ганди и Кинг.
:)
цитирай
25. bamby13 - Както пееха Милена и
17.11.2006 16:02
Гошо Минчев (лека му пръст) Нека се обичаме без да се събличаме!!
:-)))
цитирай
26. ssslavy - ъ що бе???
17.11.2006 16:03
кво ви става бе хора, кво му е на събличането? Е за тва ше си остана наблюдател на процеса:)
цитирай
27. bamby13 - :-))))
17.11.2006 16:14
E чети внимателно устава :-))) много си е хубаво даже и никой не го отхвърля. Но идеята е друга..., обръчо от фирми. Само дано да няма такваз като КИНТЕКС, 'щото 'ич не се връзва с ППЛ ;-)
цитирай
28. anahata - На Димитър Благоев
17.11.2006 17:02
му направиха паметник на Бузлуджа. После и цял мемориaл струпаха, в който сега ветровете и мъглите на Балкана си провеждат конференциите и конгресите. А на основателката на ППЛ в блога ли ще й поставим мемориaл? Щото то събитието си е уникално и трябва да се отбележи по някакъв начин:)) Айде творците да мислят по предложението ми, че мен ме няма по тези неща:)
цитирай
29. sunflower - Да, ако може един мавзолей да ми построите ...
17.11.2006 17:10
... не железобетон, а от диаманти, ако може ...
че после да не му хрумне на някой да го събаря, че много ще се разсърдя като го видя това от оня свят, ... не че на този свят съм способна да се сърдя, но де да знае човек, на "онзи" свят може и на това да се окажа способна. :)))
цитирай
30. anahata - Амии Съни,
17.11.2006 17:18
той ще е виртуален бе - какво ще му събарят или откраднат? От мен е "озеленяването" - падам си малко цветарка. Другите да участват кой с каквото умее:))
цитирай
31. sunflower - Айде сега ...
17.11.2006 17:21
... ако е до признание, имам повече отколкото мога да понеса, така че сакън ... да не съм чула за повече! :)
цитирай
32. анонимен - ...
17.11.2006 18:02
a be az ti spretnah edin portret, no ako triabva
i za pametnik shte pomislia...
цитирай
33. sunflower - Охоооо ...
17.11.2006 18:16
а кога мога да видя или "видя" портрета? :)))))
цитирай
34. анонимен - I kakwa stana tq
17.11.2006 18:37
oste prijive mavzolej ot diamanti si porychvash:)) Revnostni posledovateli/ki portreti risuvat, cvetq sadqt. . Na diktatura i predanost kym vojda zamirisa tuka:)) Hora, osyznaite se, ne prichinqvajte tova na avtorkata, tq ne go zasluvava!!
цитирай
35. sunflower - Мерси, анонимен ...
17.11.2006 18:40
... верно на такова замириса, а такива ефекти не съм очаквала ...:)))
Все пак, на портрета си държа, той е само един портрет, откога мечтая да си имам :)))))
цитирай
36. kassandra - Правя любов:)Не водя войни:)Ми...
17.11.2006 19:04
Правя любов:)Не водя войни:)Мисля,че съм тъкмо за тази партия:)Поздрави:)
цитирай
37. anahata - анонимен/а
17.11.2006 19:15
не съм садила цветя:) Само предложение дадох. . . лошо няма, нали? Исках само да отбележа, че основаването на виртуална партия е прецедент, който следва да се отбележи, та по примера на реалните партии ми хрумна идеята . . . Но с пожелание да не стане като при тях - култ, корупция, компромати, разцепления. . .
цитирай
38. sunflower - Основаването на партията е майтап ...
17.11.2006 19:22
... но Любовта, не само, че не е майтап, ами е Единствената Реалност според мен. :)
цитирай
39. анонимен - ...
17.11.2006 19:39
osaznavam se,osaznavam se..i pak sam gotov portreti
da risuvam,pametnici da vdigam, cvetia da sadia....
shtoto tova mi e rabotata.a na anonim..34 na kakvo
mu merishe si e negova pabota...
a,.. i ne psledovatel ,a obojatel.
цитирай
40. tehnik - Досега харесвах само една
17.11.2006 19:47
партия-Бирената,но вече поддържам твърдо и ППЛ.
Дори много ще ми харесва и коалиция между двете.
Представете си само - свят наситен с бира и любов...
цитирай
41. sunflower - Техник,
17.11.2006 20:01
имах един познат дето това му беше мечтата - жена, на която от гърдите и да тече бира :)))))))))
цитирай
42. sunflower - Анонимен
17.11.2006 20:01
... :))))
цитирай
43. анонимен - sunifloer
17.11.2006 22:02
...:))))
цитирай
44. viki02 - аз членувам
17.11.2006 23:57
само в бирената!
Г Е О Р Г И М И Н Ч Е В - лека му пръст!
Тошко - усмивки :))))))))))))))! На здраве за Жоро!
цитирай
45. amrak - Съни :)))
18.11.2006 10:22
:О всичко всичко много ми хареса :)
.. на всемирната любов е космосът
... скачам скачам вътре от сърце ...
цункам цункам гушкам и обичкам те :)
цитирай
46. sunflower - Амрак :)))
18.11.2006 10:56
... знаеш :))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sunflower
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5624780
Постинги: 1761
Коментари: 12611
Гласове: 39186
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930