Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2008 09:37 - Какво убива любовта
Автор: sunflower Категория: Тя и той   
Прочетен: 1350 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 01.12.2008 09:44


Този свят убива любовта.

Светът, в който си мислим, че живеем, а в който в действителност само лицемерно съществуваме.

Светът, който е населен от „общество” и Големият брат се казва „обществено мнение”. В селата или градовете от селски тип му казват също и „какво ще кажат хората”.

Ха, кои хора? Може ли един поименен списък?

Толкова са смешни … радетелите за чисто досие в очите на ония хора, които „казват”.

/Хм, щели били да говорят за мен.

Ами нека говорят, като няма за какво друго да говорят! Нека се занимават с моя живот, след като нямат свои! Нека ме наричат „луда”, след като се гордеят със свойта „нормалност”, на която аз пък от своя страна плюя!

Жалки, дребни, лицемерни и мъртви душички!

От доста време са ми изчезнали от полезрението и просто не съществуват в моя свят, но … нещо ми се мярнаха няколко муцуни напоследък … Муцуни, от онзи, другият животински вид, както казва Нав.

Само чакам някой да се опита и да ме настъпи, пък тогава да видят те …. Ама ,едва ли ще смеят, защото отгоре на всичко са толкова страхливи, че не им стиска да си кажат мнението право в очите. Т.е. не своето мнение, а мнението, което им е било умело внушено от Големият брат, че имат. То да си беше истински тяхно …../

Но мисълта ми беше за този свят, който убива любовта.

Любовта, както знаем, не е от този свят. Тя е само гостенка тук и когато решиш да я приемеш, следва да и върнеш посещението и …. да останеш там.

Домът на любовта, там – над този свят или по-дълбоко от този свят, навътре в сърцето, е свят със съвършено други измерения и закони. Там не важат нито физически, нито химически (освен висшата химия на любовта), нито някакви тукашно-космически закони, а най-малко тукашно-обществени закони. Там не важат законите на егоизма, на Голямото „Виж ме кой съм Аз”, „Колко съм умен и хубав!” или пък „Колко съм грозен и лош!” .

Там е и мястото, където човек живее истински. Защото няма живот, без любов!

И стигаме до това, което убива любовта и … живота. То е, когато човек, който е бил там … се върне тук. В началото може да прилича на връщане за малко, само да погледне нещо или само да свърши нещо набързо и после пак да се върне там.

Но, когато цялото ти същество се върне тук … уж за малко в началото, домът на любовта, там, става толкова мрачен и празен, че …. сърцето на другият започва да кърви, любовта започва да кърви.

Любовта е силна и може да издържи няколко рани, но по-честото връщане тук, а не дай си Боже, окончателното връщане тук и забравянето на Домът на любовта ….. водят до … смърт.

Защото този свят е направен толкова хитро от …. Лукавия, да го наречем, че оплита невнимателните души в мрежите на хилядите си изкушения много добре ….. после им дава едно, две приспивателни и когато последните се събудят, започват да се питат …. от къде са дошли и накъде са тръгнали …. а, забрави ли човек мисията си на този свят е … страшно!

Затова човек трябва да бъде ужасно нащрек. Да търси Домът на любовта и когато го намери да се държи със зъби и нокти за него и да използва този свят само за физическото си оцеляване! Защото в този свят можеш да получиш рани и те ще заздравеят, докато раните в светът на любовта често са с фатален край. /Ах, да, тази година, през септември ако не се лъжа, имало над 300 развода само в София./


Днес, най-сетне е декември. Желая прекрасен и успешен декември на всички и преди всичко … бъдете нащрек!!! :)


Тагове:   Какво,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sowhat - дай боже да е прекрасен съни
01.12.2008 10:04
и не мисля че ти пука от големия брат , нито от кой какво казва и за кого бие камбаната.
колкото за любовта като гостенка - реши ли да си тръгне и най -здравите решетки не я спират - така че просто нека и се насладим, докато я имаме.
))
цитирай
2. sunflower - на мен да ми пука?
01.12.2008 10:12
нЕма такова нещо!!! :)
по-скоро понякога се притеснявам на някой близък на сърцето ми да не му запука :))))

а ако любовта си затръгва, да, не можеш да я спреш ... въпросът е да не създаваш причини да си тръгне .... че едва ли би си тръгнала без причина :)
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Аз пак ще кажа
01.12.2008 18:04
Любовта не си тръгва, тя преминава от един мъж на друг мъж, а ние жените просто трябва да я следваме, мъжете да му мислят.
цитирай
4. cefulesteven - Все така да не ти пука, Съни! Но ...
01.12.2008 18:30
Все така да не ти пука, Съни!
Но наистина подтискащо е. Самият факт, че прави опит да посегне на интимното, че доста груба прави този опит, че се намесва в усещания които не му принадлежат, не може да разбере, но прави опит, прави опит да погуби: от глад ли, от завист ли, от алчност, че вижда нещо което не може да заграби, а няма: иска да погуби.

Много хубав пост.
цитирай
5. sunflower - @Пролет
02.12.2008 07:51
ами аз не говоря за мен. от мен любовта не си е тръгвала откакто съм жива :))))
цитирай
6. sunflower - @Стефане
02.12.2008 07:53
рядко позволявам на такива мисли да ме подтискат, но се случва. но пък напоследък даже ме настървяват повече за ... живот :)
цитирай
7. kasnaprolet9999 - Няма значение за кого говориш съни
02.12.2008 09:52
И аз говоря по същество, хубав постинг, ако можех и аз все да си стоя в дома на любовта, но реалността те дърпа непрекъснато надолу и няма начин, трябва да оцеляваме. Съгласна съм с теб, раните получени в дома на любовта наистина могат да завършат със смърт, духовна, а понякога и физическа. Тази година в гората над с. Макоцево едно младо момче се обеси. Трупът му е висял 6 м. на едно дърво, малко над мястото, където бера липа и когато са го открили са го разпознали само по оставените документи. Намерил го един козар, който вече си говори сам.Казват, че в основата на това е несподелена любов.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sunflower
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5623285
Постинги: 1761
Коментари: 12611
Гласове: 39186
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930