Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2015 22:51 - 50 нюанса сиво … ежедневие
Автор: sunflower Категория: Забавление   
Прочетен: 4151 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 13.02.2015 22:55


Хайде и аз да се наредя на опашката с коментатори на великото събитие утре.
Не, не става въпрос за Свети Валентин, разбира се, става въпрос за Премиерата!

И какво толкова и се прехласват на тази Премиера? Сигурна съм, че ще са много повече критиките от възторзите утре.

Но, на кой ли му пука, че големия, дебел, рекламен балон ще се спука? Все ще има достатъчно рибки, клъвнали въдицата и извадили по  20-тина или там колкото левчета за билетчета.

В България резервираните и продадени билети стигнали до сензационните 25 000 в 26 града??!!! А в IMDB оценката му е 3,3 от 10. Хе!

Е, аз сега няма да си кривя душата и да казвам, че книгата изобщо не ми хареса. Не, че ми хареса и особено много, де, но четох до към края на втората част с известен интерес и известно удоволствие на някои места. Третата част, виж, не мога да се насиля да прочета, а филма може и да го изгледам след някой и друг месец, а може и да не ми стигнат нервите.

Та, това, което ми хареса в книгата и това за което според мен си струва да я прочете човек е освободеността, с която жената описва сексуалните си фантазии …. или пък преживявания. Дано да са преживявания!

Ами, доста секси е и сигурно трябва да си пълен пън да я четеш насаме и да не се възбудиш.

Аз, например, я четох в оригинал и се възбуждах на английски! :)

Това, което разваля цялата работа, естествено, е розовата опаковка и панделките, и целофана, и пухчетата, и топчетата, и дантелките и предвидимите ходове на героите и онази лъскавост и богатството на Грей, които в героите на Айн Ранд мога да простя, заради идеите, които стоят зад тях, а тук просто не мога.

Да не говорим за джентълменското поведение на повърхността, прикриващо тъмно минало и страсти! То пък идва от любовните фантазии на ученичка от 5-ти клас в голямото междучасие, чиито съчинения никой никога нямаше да прочете, ако не ги беше  гарнирала с малко секс.

Малко ли казах? Ами че то малко ми се вижда на фона на другите протяжни действия, свързани с разговори, обяснения, смс-и, мейли, вечери и преследвания.

То, вярно, че ние, жените, по традиция си мечтаем за някаква Велика Голяма Любов и като не ни се случва на нас, с удоволствие четем за другите, на които се случва, пък били и те литературни героини, но винаги ми се е струвало жестоко да се подклажда тази мечта.

Защото такава любов просто няма, а ако по някакво чудо, все пак се появи, Бог да ти е на помощ!

Виж, секса, е съвсем друга работа! Сигурна работа! Сигурно удоволствие! Сигурно върховно удоволствие, когато го правиш с някой, който кротко … или пък страстно обичаш!

Затова е хубаво да се пишат книги за секса. Защото секса разкрепостява, успокоява, радва и спомага за доброто здраве на човека. А не се пишат чак толкова много книги за секса!

Ето, една от първите, широко популярни се появи. Да си пожелаем втората да има и някаква художествена стойност и да замълчим в очакване!

И понеже думата беше за филма, все пак, да кажа само, че не виждам как ще филмират най-интересната част от книгата, без да стане едно обикновено порно. А пък останалата част от книгата, на която трябва да са наблегнали при филмирането, си е едно друго порно.

Няма да се разпростирам и върху това колко неподходящ ми изглежда сладникавия къдравелко Джейми Дорнън за ролята на Грей. Може би дори и това говори, че не се е намерил мъж на място, който да се съгласи да се снима в това :) (не искам да кажа, че той не е мъж на място, може да е много готин тип, ама просто на мен не ми изглежда като точно този тип!)

Та, с две думи, ако не беше секса, 50 нюанса щеше да е сиво ежедневието, четейки книгата на човек, който няма по-голямо въображение от това да съчини история с тъмен субект, червив с пари, който преодолява себе си и студенината си и се влюбва в невинна, ванилова студентка, пред която постепенно разкрива душата си и за която … да не повярваш ….. се жени! И тук-там малко врагове и екшън, за да има какво да се пише и да не умреш от скука между секс сцените.

Виж, българската кавър версия на филма с Бойко в главната роля, има всички предпоставки да е с доста по-висока художествена стойност и със страховита близост с реалността. ;)




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sunflower
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5603660
Постинги: 1761
Коментари: 12611
Гласове: 39186
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930