Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2007 15:20 - Как се меси питка за Благовец
Автор: sunflower Категория: Забавление   
Прочетен: 4909 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 25.03.2007 15:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  1. След като веднъж сте взели рецепта от някого и питката е станала сполучлива, запишете я в някой тефтер ... рецептата, не питката и приберете тефтера на сигурно място. Не се обаждайте всяка година на мама да сверите смътните си спомени за това, което сте правили миналата година. Ако пък се обаждате, поне записвайте рецептата четливо и на на чист бял лист, а не на хвърчащи картончета с неразбираеми заврънтулки. Също така, се сещайте по-често да се благодарите на Бога, че мама е жива и здрава и да се молите това да продължи дълго, а не само като я питате за рецепти.
  2. Като започнете да месите, поглеждайте в рецептата за всеки продукт, а не разчитайте само на спомена от първото и последно прочитане/чуване по телефона. Ако все пак, забравите олиото като мен, след като питката е повтасала малко, може пак да я премесите, добавяйки само олио. След това я оставете да си втаса на спокойствие.
  3. Когато я оставяте да втаса преди изпичането, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО я преместете в съда, в който ще я печете; не я оставяйте в съда, в който сте я месили. Ако сте направили подобна грешка като мен, не знам как ще решите проблема, но аз си помислих, че тръгна ли да местя вече втасалото тесто, то ще спадне и затова го пекох в съда, в който го месих. Проблемите са два: като отвориш фурната стаята започва да смърди на изгоряло брашно, и после измиването ... още не знам как ще е, чакам тавата хубаво да се накисне. А, да ... и отлепянето на питката от дъното на тавата е проблемно.
  4. След като питката вече е готова не я завивайте и пъхайте в найлонова торба веднага, за да отидете я търкаляте, а изчакайте малко да изтине ... иначе и кърпата и торбата се намокрят, а питката се посмачква  .... не че гънките по горната и кора не са артистични, но все пак ...
  5. И накрая, не се успокоявайте с факта, че вкуса и съвсем не е лош .... в готварското изкуство задължително трябва да има и елемент на естетика.
  Напомнете ми догодина да си прочета този пост .... може пък да се науча някой ден да меся питки! :)  


Тагове:   как,   меси,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karadragan - ????????????????????
26.03.2007 01:19
не разбрах как се прави питка:)
цитирай
2. sunflower - :)))
26.03.2007 08:21
Няма как да разбереш, защото и аз се убедих, че не знам :) Поста трябваше да се казва "Как не се меси питка" всъщност. :)
цитирай
3. анонимен - ghost4e
26.03.2007 17:45
Да, съгласна съм...но става интересно като се обадиш на мама,и тя ти каже,че трябва да се обади на майка си да я пита как се меси питка....Затова си има готварски книги, все някъде ще има "Как всъщност да омесим питка"
Аз през такива премеждия не съм преминавала още, и както казах, мама също има проблем с готвенето....затова, имам два варианта:бабите са живи...а готвача вкъщи е тати :)))))
цитирай
4. pti - :))))
29.03.2007 15:41
обичам този ден 8)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sunflower
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5616425
Постинги: 1761
Коментари: 12611
Гласове: 39186
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930