Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2012 08:19 - Дайте на Гърция това, което заслужава - комунизъм
Автор: sunflower Категория: Политика   
Прочетен: 3196 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 09.05.2012 08:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Днес ще прочетем една статия на Бил Фреза във Форбс от преди почти година. Все още е актуална.

"Веднъж на много голям период от време се появява възможност, която донася справедливост на хората, давайки им това, което те наистина заслужават. Времето на Гърция дойде.

Трябва да е станало ясно за всички, с изключение на най-невъзприемчивите членове на банковия елит, че просто не е възможно да откраднат достатъчно пари от германските данъкоплатци, за да спасят правителството на Гърция от неизпълнение на задълженията. Да отложат – може би, но колапса е неизбежен.

Щом се случи това, каква ще е целта да се хвърли Гърция в някакво селективно, временно, финансово чистилище, където неадекватната гръцка икономика ще може да продължи да смущава всеки, който е достатъчно глупав да заеме на тяхното дисфункционално правителство и стотинка? Защо да не се мине целия път и да се даде на страната това, което много от хората и насилствено изискват от почти век?

Нека да имат Комунизъм.

Колкото и да е трудно на младите хора да повярват, комунизмът някога беше главна историческа сила, която държеше милиони хора в робство. Извън залите на елитните университети, кой все още го взима на сериозно? Разбира се, имаме Куба, където бдението над Кастро е последното нещо, което стои между тази тънеща в невежество наказателна колония и неизбежното разкрасяване от Club Med. После имаме Венецуела, въпреки че надеждата увяхва, че Уго Чавез ще носи боливарския флаг още дълго сега, когато е зает да смуче FOLFOX коктейли, докато проверява дали косата му пада. И честно, управлението на нация от зомбита от династия психопати, трудно ще направи от Южна Корея подходящ образец за комунизъм.

Това, от което се нуждае светът, за да не забрави, е съвременен пример за комунизъм в действие. Какъв по-добър кандидат от Гърция? Те искат това от години, показвайки ниво на анти-капиталистически сарказъм нямащ равен на себе си в която и да е развита страна. Те органически са склонни към него, принуждавайки всички здраво работещи гърци да отидат навън в търсене на възможности. Те не представляват военна заплаха за съседите си, освен ако не се разтреперваш от гледката на войници в бели ризи маршируващи наоколо. И имат всички декорации на модерна западна нация, което ги прави безкомпромисна опитна станция за мраксистки теории. Просто ги изхвърлете от Европейския съюз, отрежете потока от безплатни евра и им върнете плочите за печатане на драхми. После изчакайте едно поколение и гледайте.

Страната, която изобрети демокрацията я използва, за да усъвършенства изкуството да се живее за сметка на другите, пример, на който всички западни демокрации възнамеряват да подражават. Бидейки първата, на която свършват чуждите пари, Гърция наистина е узряла да направи следващата логична стъпка отвъд социализма.

Колкото и да е извратено, ние все пак можем да сме спокойни заради факта, че Гърция няма кой знае каква икономика, която да се разруши. Единствената гръцка индустрия, която струва нещо е туризма, който бързо се сгромолясва, тъй като пътниците се умориха да засядат в стачки, докато пият коктейли Молотов. Останалите от нас могат да намерят колкото си искат други източници на агнешко, кисело мляко и зехтин. Те унищожиха концепцията за частна собственост отдавна, под тежестта на културни и  социални разпоредби и такива за околната среда, които управляват използването на земята. Няма ли да е поучително да ги оставим да построят работническия рай, за да ни напомня как изглежда наложеното от държавата равенство?

За разлика от съседните балкански нации, които трябваше да опитат радостите на комунизма след Втората световна война, Гърция беше издърпана от ръба от масивна западна намеса, така както и от странична сделка на Чърчил, която принуди Сталин да се изнесе. Грозната гражданска война между Гръцката комунистическа партия (ККЕ) и правителствените сили, подкрепени от Великобритания и САЩ подготви сцената за десетилетия на борба между симпатизиращи на комунистите, които така и не се отказаха от мечтата и десните хунти, решени да управляват със сила. Нестабилният мир, който съществува откакто полковниците бяха изритани, само маскира скритите напрежения, тъй като всеки грък се тревожи дали има някой, който работи по-малко часове от него.

Как Гърция си проправи път да влезе в Европейския съюз, докато здраво работеща Турция беше оставена да се моли, е завет за хитрите дипломати в Брюксел, които без съмнение се консултират с техните книги с тактики за това, каква следваща хитрост да забъркат, за да видят сметката на някой друг. Защо ЕС удължи кредита на нация, чиито правителства са в хронично неизпълнение на задълженията, откакто държавата получи независимост от Османската империя през 1832 е подходяща тема за експозе в Новините от света. Може би са били консултирани от Fannie Mae – /най-голямата ипотечна агенция в САЩ/.

Така, въпреки безумните срещи, трагикомедията приближава последното си действие. Време е за глобалната финансова индустрия да си изтегли залозите и да си ходи вкъщи преди повече невинни служители на банки да бъдат пожертвани. Ако не искаш да се разпространи истинска зараза, а това е болестта на вярването, че можеш безкрайно да консумираш повече, отколкото произвеждаш, остави Гърция на гърците и банкерите да си вземат своето.

Колкото и да е трудно за американец от гръцки произход като мен да признае, да почиваш на 2000 годишни лаври е изтъркано. Докато малко култури могат гордо да погледнат назад към толкова много постижения в изкуствата, драмата, атлетиката, философията, риториката и архитектурата, които бяха славата на Гърция, време е съвременна Гърция да погледне добре себе си. Какво са направили за света напоследък? И по-важно, какво са готови да направят, за да си помогнат? Ако те не могат да се изправят пред този въпрос, значи е време да се пее Интернационала."

http://www.forbes.com/sites/billfrezza/2011/07/19/give-greece-what-it-deserves-communism/



Тагове:   Гърция,


Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. slavimirgenchev1953 - Те вече си го имат формално.
15.05.2012 12:46
Защо не си го узаконят?!
цитирай
2. sunflower - Нали?
17.05.2012 16:12
В началото на другия месец мисля да ида и лично да се информирам ... доколкото е възможно .... какво става и как го възприемат хората :)
цитирай
3. strianakiev - Интересна тема, но малко хора се вълнуват...
12.07.2012 13:05
Както винаги пак успяте да усетите актуалното. Действително гърците умеят да живеят на гърба на другите. Трява да им отдадем дължимото. Но нека да си спомним и нашият опит да живеем безметежно и безгрижно. Идеята за коминизъм е много примамлива за повечето от хората. Какво по добро от това да се веселиш и развличаш и да си сигурен, че някой е длъжъжен да ти осигури по законен път безгрижността.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sunflower
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5611221
Постинги: 1761
Коментари: 12611
Гласове: 39186
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930