Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2018 18:39 - Стари, но златни.
Автор: freeoldmen Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 8417 Коментари: 16 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
image

На фона на истеричните и малоумни кампании, насочени срещу белите
 мъже-свине, като глътка жива вода дойде изявлението на 100 французойки, писателки, актриси и преподавателки,
 водени от незабравимата Катрин Деньов.

 
  
 "Според подписалите писмото последвалият „лов на вещици” е заплаха за сексуалната свобода.


„Изнасилването е престъпление, но да се опитваш да съблазниш някого, дори да е упорито или непохватно, не е престъпление, а галантност и това не е признак на агресивен мачо”, се казва в писмото.

 

100-те французойки изтъкват, че добилата публичност история с Уейстейн е дала възможност да се обърне внимание на проблема със сексуалното насилие срещу жени, особено в контекста на злоупотребата със служебно положение от страна на някои мъже. Но, според тях, „тази свобода на словото придобива противоположна форма”, когато тези, които отказват да подкрепят нападките, биват заклеймявани като предателки, прикриващи престъпници.

 

Авторките изтъкват, че започнатата в социалните мрежи кампания в подкрепя на жертвите на секс тормоз е прераснала в начин за публично предявяване на обвинения срещу хора, които фактически не получават право на ответни действия и биват приравнени към сексуалните престъпници.

 

„Такова прибързано правосъдие вече доведе до жертви, някои мъже се сблъскаха с ограничения в работата, бяха уволнени, макар че постъпката им е била в това, че са докоснали нечие коляно, опитали са се да откраднат целувка, да говорят на интимни теми по време на работен обяд или да изпратят съобщение със сексуален характер на жена, която не отговоря на чувствата им”.
Подобна истерия, стремеж да се изпратят „свинете” на заколение не помагат за увеличаване на независимостта на жените, предупреждават авторките на писмото.

 

На практика това обслужва враговете на сексуалната свобода, религиозните екстремисти и най-лошата проба реакционери.

 

„Като жени не признаваме подобен феминизъм, който вместо да осъди злоупотребата с власт, приема форма на омраза към мъжете и към сексуалността”, подчертават 100-те французойки. „Обявяваме си за свобода на настойчивото ухажване, защото това е неотменна част от сексуалната свобода”.

 

Възмутените французойки настояват, че жените са наясно, че сексуалният порив е по природа див и агресивен. Но сме достатъчно наясно, за да не объркаме непохватен опит да избереш някого със сексуално нападение”, изтъкват те."


image


 А истинският мачо Ален Делон, макар и на 82 години, горчиво разкрива причината за тези безумия:

 "
Животът вече не ми носи кой знае какво. Всичко съм познал, всичко съм видял. Но най-вече мразя тази епоха, повръща ми се от нея.
 
Има хора, които мразя. Всичко е фалшиво, всичко е изкривено. Вече няма уважение, няма дадена дума. Само парите имат значение. По цял ден слушаме да се говори за престъпления. Знам, че ще напусна този свят без съжаления."

..................

 
Та така говорят тези известни и богати люде.
 А на нашите велики умни, успели и красиви българи кой знае защо, 
всичко им е наред...



.
 



Тагове:   делон,   деньов,


Гласувай:
19



1. saankii - хубу,де..няма те насилваме хех
12.01.2018 18:54
но, няма..ме триеш, батка
ЧУдя се,как ти идват на главата ей..такива..епилози!!
Джулия, с Г.усмивка..

Та така говорят тези известни и богати люде.
А на нашите велики умни, успели и красиви българи кой знае защо, всичко им е наред...
цитирай
2. merlin68 - Искрено съчувствам на Ален Делон, ...
12.01.2018 19:26
Искрено съчувствам на Ален Делон,
че доживя да види Макрон.

100-те останки от ценностите на Европа са написали писмо... твърде малко, твърде немощно, макар и героично. Но чалгата която от 30 години шества в Европа, този героизъм няма да спре.
цитирай
3. freeoldmen - 2. merlin68
12.01.2018 19:53
Масов вой на бесни феминистки и друга сволоч последва обръщението на Деньов и 100-те:

"...остра реакция от страна на политици и феминистки.

Недоволните активистки твърдят, че с писмото в Le Monde 100-те жени искат да "върнат обратно похлупака, който беше повдигнат от скандала Уайнстийн", както и че "презират" жертвите на сексуално насилие.

В сайта на FranceTVInfo беше публикуван контра-манифест, в който се казва, че "всеки път когато правата на жените постигат напредък и съзнанието на обществото се пробужда, се появяват съпротивителни сили".

"В момента, в който равенството между половете помръдне напред, дори с половин милиметър, някои доброжелатели ни предупреждават незабавно, че рискуваме да изпаднем в крайност. Крайността, срещу която ние очевидно се противопоставяме", се казва в писмото.

"Във Франция всеки ден има стотици хиляди случаи на жени, подложени на насилие. Десетки хиляди от тях са жертви на сексуална агресия. Има стотици изнасилвания. Всеки ден", посочват още авторите - 30 жени, сред които активистката Каролин Дьо Аас, журналистките Лоран Бастид и Джулия Фоис, психиатъра Мюриел Салмона и др.

В позицията, публикувана на 10 януари в Le Monde, Катрин Деньов и останалите 99 жени, подписали статията, предупреждаваха, че кампанията #MeToo се е превърнала в отрицание на свободното слово и на сексуалната свобода, а с наклона си към омраза на мъжете и сексуалността превръща жените във вечни жертви и напомня на "доброто старо време с лова на вещици".

Недоволните от коментара активистки обаче посочват, е "да приемаш обидите към жените като нещо нормално, е равносилно на това да легитимираш насилието срещу тях". Те твърдят още, че разликата между флирта и тормоза "не е разлика в нюансите, а е разлика в същността".

Докато декларацията "Деньов" подчертаваше значението на обучението на малките момичета, за да не допускат да бъдат заплашвани от мъжете, феминистката декларация посочва, че това измества отговорността за насилието от извършителя към жертвата."
цитирай
4. merlin68 - Това с феминистките и акциите с ч...
12.01.2018 20:27
Това с феминистките и акциите с черните рокли е просто песъчинка на плажа.
Европа отдавна загуби лицето си, културата си, ценностите си, тя вече не е център на каквато и да било цивилизация. От края на ВСВ, в Западна Европа навлиза американската псевдо култура, а от 30 години насам, тя вече господства. Това е нещо като родната ни циганизация вървяща под мотото - най-мразя циганите, най-обичам яката чалга. От Европа до преди два века бягаха обществените аутсайдери, изселвани бяха престъпниците и все в Америка. САЩ създадоха една осакатена пародия на европейската цивилизация и ето, че от 50 години насам, те я връщат обратно в Европа под формата на "нашите общи ценности". За Европа това е цивилизационна катастрофа и на практика точката на невъзвращаемост е премината, Европа като цивилизационно понятие вече не съществува. Въпрос на време е (не дълго) това да се отрази абсолютно във всички сфери, разпада ще е поголовен и много вероятно точно както след разпада на Римската империя, ще последват "тъмни векове".
През 1999г. Бжежински с огромно задоволство посвети една глава в книгата си "Голямата шахматна дъска", на разпада на Русия, който сравни с "черна дупка" появила се в Евразия. Няма и 20 години по-късно, добре се вижда, че не е познал, Русия се възроди. Но за сметка на това Европа, която според Бжежински, трябваше да се разшири и занесе ценностите си, заедно с американското влияние до Китайско море, днес има всички шансове да се превърне в "черна дупка".
цитирай
5. kvg55 - freeoldmen,
12.01.2018 20:49
Разложението на обществото говори за предстоящи оздравителни процеси.
цитирай
6. kvg55 - freeoldmen,
12.01.2018 20:53
Подписалите писмото знаят, какво е това мъжко ухажване и колко то е приятно на жените. Днешните направо се хвърлят в леглото, без да гледат мъж ли е, жена ли?
цитирай
7. saankii - колега, мн.умен, разумен, прост и..гениален комент!! бравос..
12.01.2018 20:57
kvg55 написа:
Разложението на обществото говори за предстоящи оздравителни процеси.


приятна изненада сред масовата полит-пУтетическа логорея..
ако, мога да добавя, този„Оздравителен“ процес, е дело Еднолично,
а не обществено/партийно, магьоснико6969
хубава тема,фрии
диалектична, вечна, спорна..
юлия
цитирай
8. freeoldmen - 5. kvg55 http://www.memoriabg.com/2018/01/12/eros-i-tanatos-novata-velika-shizma/
12.01.2018 21:04
Eто тук е обяснено чудесно.
цитирай
9. germantiger - гласувам ЗА
12.01.2018 22:28
Браво на французойките

Впечатлен съм че русофилски боклук като теб фрий публикува нещо западно

Какво казва или пише по върпоса другаря каПУТИН?

Дали е сексуално насилие ако желая да изчукам това жуже с цици/мастит - путин? И това при положение, че не си падам по мъже.

лека вечер и отново поздрави за постинга
цитирай
10. planinitenabulgaria - Липсва коментар на най-великия блогъР за 2017 г.
12.01.2018 22:39
защото постингът Ви отново не прави смисъл.
Пожелавам Ви така да пишете постингите си, че и Вие да станете блогър на някоя от следващите години. Няма да В е лесно...
http://planinitenabulgaria.blog/zabavlenie/2018/01/10/na-tovarisht-vencivaleri-s-novyim-godom.1587522

С Новым Годом,
Товарищ костЯ.
цитирай
11. saankii - aree,чупката, досаден си, деде костя....
12.01.2018 22:46
защото постингът Ви отново не прави смисъл

Баста,тъпо стана многооо тук..
Детска градина за над 75
амаа..видиотия..
цитирай
12. kvg55 - До 7. saankii
12.01.2018 22:49
Човекът не е изолиран от обществото. Разложението на обществото е резултат от разложението на хората и обратното. Диалектика, скъпа.
цитирай
13. troina - 12/ краси, малко е късно да спорим диалектически..
12.01.2018 22:53
Човек е там, където заслужава
т.е.Съзнанието определя Битието и..обществото/ти/
запитай фрии
благодаря за вниманието..
цитирай
14. freeoldmen - 9. germantiger
12.01.2018 23:16
Абе, самотни момко на средна възраст, ти хептен деградираш.
Бъдещето на планинитенабулгария се е ширнало волно пред теб.
цитирай
15. germantiger - аууу мършооо
12.01.2018 23:58
аз самотен ?! :) вкл. днес бях поканен от блогърка на среща с бол други

понеже ти си самотен и от варна/но чувам че си другаде нейде по запада

та понеже ти си самотен страхливецо, съм ти предлагал среща, но ти излизаш само с твоите мъже

:D

лека вечер дедо
цитирай
16. freeoldmen - 15. germantiger
13.01.2018 01:27
Извинявам се, germantiger, ти не си самотен, ти си полов герой, виж само как всички
п.ички от блога те желаят...
Ама те знаят ли?

Бедно, бедно самотно рукоблудно чедо, що ти не умре семката при Сталинград...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: freeoldmen
Категория: Политика
Прочетен: 2679947
Постинги: 440
Коментари: 8039
Гласове: 12289
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031