Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2015 20:31 - Редно е
Автор: sunflower Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3031 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Както се казва, редно е да направя сефтето на Либре Офис Райтъра на Убунтуто, на новия лаптоп.

Това лято съм с две сериозни нови придобивки. Една Опел Корса и един Дел. Докато първото го взех съвсем неочаквано, щото брат"четката реши да се премести да живее в Германия и щеше да продава колата така или иначе, второто го избирах много внимателно. Направих три консултации с независими специалисти и от необятния пазар на лаптопи сведох избора да един единствен – за парите, които си бях определила да дам, де, и предвид, че ще го ползвам изключително за писане, гледане на филми и интернет.

Взех си го нарочно с Убунту, за да не давам излишни пари, а и аз, и детето да имаме опит поне с две операционни системи. Засега съм доста доволна.

Проблемът с колата е, че взех много да се возя и сега се чудя къде да се разхождам след работа, за да поддържам тонуса и формата. То, тя, формата не знам дали изобщо вече ще мога да я поддържам, че въпреки че почти не ям хляб и месо, пак все се закръглям.

Та, търкаляйки се днес из улиците на града, си отварях широко очите, за да видя какво се случва и как живеят хората на тая жега и в тоя полумъртъв град.

Естествено, нищо не се случва и как и да живеят хората, това няма никакво значение за мен, защото за пореден път си казах, че каквото и да си говорим и да си въобразяваме от време на време – човек живее и умира сам.

Мен тази мисъл отдавна не ме дразни. Вместо да се тюхкам, съм се научила просто да избирам в кой от фантазните светове да се приютя вечер след работа или кой истински свят да избера, за да прекарам уикенда.

В множеството истински, паралелни светове имам, разбира се, компания, т.е. уж не съм сама, но твърдя, че човек е сам, защото никой не е като него и няма неговите уникални преживявания и от там няма как да се получи някакво пълно съпреживяване на каквото и да било и пълно разбиране на един човек от другия човек.

Разбира се, тази самота ни дава и пълната свобода да бъдем който искаме и да преживяваме каквото искаме.

Не, че много хора искат пълната свобода, но за който я иска, тя е на една ръка разстояние.

С годините започвам да чувствам все по-голяма свобода да бъда себе си и това е толкова красиво и успокоително, че напоследък съм заприличала на пълен дебил.

Обикалям града с колелото от време на време, или се разхождам, или бръмча с колата и слушам български естрадни песни от 70-те и си пея.

Толкова съм мъркаща и доволна от живота, че не ми се и пише. Цяло чудо е, че прочетох някоя и друга книга. В неделя прочетох 277 страници за един ден. Ей, машина съм!

Книгата беше забавна - „Докато гледахме Имението Даунтън“ на Уенди Уакс, но си беше чист чиклит. Преди това точно бях прочела „Влакът за Емаус“ на Теодора Димова и сравнението между двете авторки беше много интересно. Не, че Теодора Димова не е действително малко претенциозна и може би твърде религиозна за моя вкус.

То бива дълбочина, бива, но някои дълбочини просто отиват на повърхността от другата страна.

А аз като Оскар Уайлд обожавам простите удоволствия, които са последно убежище на сложните личности.

Една чаша вино, една хубава книга, разходка сред природата, среща с любимия .....

Хммм, като казах чаша с вино .....



Тагове:   вино,


Гласувай:
5



1. sunflower - Така, де!
02.09.2015 21:16
Поздрави и от мен :)
цитирай
2. martiniki - охх
10.09.2015 23:14
така, така убежищата...Скоро опитахме едно чудесно каберне на Поморие 2013, и муската не е лош и розето на същата изба е хубаво, но вече сме на "Р" - мерло и каберне :) много красиви думи!
цитирай
3. sunflower - Хаха .... наистина са красиви :)
11.09.2015 10:16
Тази седмица мерлото върви, че настана един студ :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sunflower
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5599352
Постинги: 1761
Коментари: 12611
Гласове: 39186
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031