Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2014 18:24 - Влага
Автор: sunflower Категория: Лични дневници   
Прочетен: 10083 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Не знам дали Зимата идва, но дъжда тази година не спря. Или поне такова чувство имам. Фактът, че сме на високо ни спаси от потопите, но затова пък блокът, в който живея като че ли построен насред блато. От запад има една езерце, а от изток – огромна локва, която тази година май така и не пресъхна.

Чудя се, след като нямаше лято, дали пък няма да извадим късмет и зима да няма. Но ако трябва да избирам между дъждове и снегове, определено предпочитам снеговете.

Така сме подгизнали от влага, че парното докато работи в коридорите на фирмата се носят вълма от влажен въздух и мирише на мухъл. Сутрин няма сухо място по стените.

Освен че беше влажна, трябва да призная, че бизнес годината беше добра. Аз пак мултитасквах сериозно, но от някой и друг месец вече се пазаря да ми дават малко по-тесен спектър от задачи догодина, защото широкия почна да ми писва. Дразня се малко и да съм слуга на двама господари.

Не, че няма предимства и тази конфигурация и ако бях малко по-хитра можех да заблуждавам първия, че имам много задачи от втория, а втория, че първия ме е пратил някъде и междувременно да си клатя крачетата в офиса. Но уви! Нали съм си глупаче, поемам всяка задача, която ми даде и единия, и другия и само аз си знам как съумявам да ги изпълнявам всички.

Но не се оплаквам. Напротив! Обичам да имам много работа, искам само да не е спешна всичката. Не искам много, нали! И си обичам работата.

Участвам в производството на неща. И в пазарлъците по покупки и продажби. Повече в покупките, че в сферата на продажбите не ми е силата. И по пазарлъците не съм особено, а шефа ориентира напоследък търговията на Изток, което ще рече, че пазарлъците ще са ежедневие.

А аз до неотдавна работех почти изцяло на Западния фронт. И бях добра. Сега не съм сигурна колко ще съм добра на Изток. Но ако не съм, ще трябва да стана. Не е ли чудесно да имаш предизвикателство пред себе си?

След този обзор на климатичния климат и бизнес климата само ще кажа, че съм изключително щастлива, че вече е декември. Аз може още 15-тина дни да съм в Сатурнова дупка официално, но Сатурновата ми дупка през декември няма нищо общо със Сатурновата ми дупка през ноември.

Ноември както обикновено беше отвратителен, но още на 1-ви декември сутринта нещата изглеждаха съвсем различно. Не знам дали си въобразявам всичко това само, но декември си остава най-вълшебния месец в годината за мен.

Някой и друг рожден ден минаха, други скоро ще дойдат а днес, да им е честит празника на именниците, на моряците и на банкерите и на бургазлии! :)

 

 



Тагове:   влага,   декември,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kasnaprolet9999 - При мен отвратителния ноември не ...
06.12.2014 19:20
При мен отвратителния ноември не свършва. Поздрави на имениците.
цитирай
2. sunflower - Идва Коледа!
06.12.2014 19:25
Дано до тогава все стане някое чудо и ноември да изчезне. Ако не, дано 2015-та да е чудесна!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sunflower
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5609380
Постинги: 1761
Коментари: 12611
Гласове: 39186
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930