Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2014 22:27 - Ода за две счупенни брави и един солен кекс
Автор: sunflower Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2342 Коментари: 2 Гласове:
4



 

или как се влиза в Сатурнова дупка със засилване

 

 

Денят не обещаваше кой знае какво предвид двата дни на снеговалежи, но започна що-годе нормално, ако не броим десетките изпочупени клони по пътя и студа.

За час-два успях даже да свърша някои от най-належащите задачи, дето си бях поставила за деня и да делегирам някои други. И за малко това да остане единственото свършено за деня, защото по някое време се усетих, че съм почти напълно откъсната от света. Т.е. фирмата беше откъсната от света – нито интернет, нито телефони, нито факсове. Подготвих някое и друго писмо на файл, направих един разговор по личния си телефон и си викам, ей сега е момента да довърша превода на онзи договор, дето виси от по-миналата седмица.

И си превеждах с голям кеф, особено след като цял ден никой не ми се обаждаше и никой не пишеше. Само тишината беше малко подтискаща, щото нямам много музика записана на компа.

Но не съвсем за това ми е думата, а за бравите. На първата буквално се надянах. Ходих да видя новата колежка в стария ми офис и на тръгване, нали съм все бързаща и невнимателна, стиснах бравата със замах точно там, дето някой, няма да казвам кой, я беше закрепил с пирон. И половината пирон се заби в показалеца ми. Ох!

Хайде, преживях го и както споменах денят мина даже в приятна тишина. /С благодарности към Мтел и скоростта им на реагиране на повреди/ И на края му, тръгвайки си в последния момент, както обикновено, се опитах бързо да заключа. Е, заключих и дотам. Няма измъкване на ключа от бравата и туй то. Ни наляво, ни надясно, ни назад. А автобуса ще тръгне всеки момент. Откачих всички останали ключове и зарязах проклетото нещо в бравата. Утре ще му мисля как ще го вадя.

Благополучно се прибрах и реших, че вместо да готвя манджи, по-добре да направя сладкиш с ябълки.И си играх един час да чистя и рендосвам ябълките и да чупя орехи и да режа с ножа ядките. Всичо това с ранен показалец!

Захващам се да бъркам тестото - слагам яйцата, захарта, олиото и тъкмо преди да сложа орехите бъркам с пръста в тестото – това, за което мама все ми се караше като малка, но аз така и не спрях да го правя – и само дето не ми става лошо, защото вместо сладко е .... солено, ама много солено. Защото вместо чаша захар съм сложила чаша сол, разбира се.

Денят ми се превъртя като на лента, после пресметнах дните до рождения ми ден – 55 и сси викам „ясно“ - още не съм в Сатурнова дупка, но явно ще влизам в нея със засилване.

Обаче нали съм си инат – казвам си: ще има сладкиш с ябълки, та каквото ще да става.

И хайде всичко от начало. Все пак орехите бяха още на лице, а и ябълки предвидливо си бях оставила. Този път сложих захар от правилната кутия и работата стана.

Но не искам да мисля какво ме чака до средата на декември, ако такъв ден имам още преди да съм влязла в Сатурновата дупка.

 





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. martiniki - :)) важното е, че усмихвах докато четох
28.10.2014 11:45
това е по-скоро заешка дупка, Алиса
цитирай
2. sunflower - :) абе, нета се изгуби в дупката
29.10.2014 07:23
в пръста друга дупка, нищо чудно и аз да съм била в заешката :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sunflower
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5611046
Постинги: 1761
Коментари: 12611
Гласове: 39186
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930