Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2011 10:21 - Сензационните откровения на физика Владимир Ефремов
Автор: sunflower Категория: Лични дневници   
Прочетен: 10312 Коментари: 12 Гласове:
24

Последна промяна: 24.06.2011 10:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Вчера нямах някаква съществена работа и се хванах да преведа една статия, която Страхил сподели - http://strianakiev.blog.bg/technology/2011/06/23/ima-jivot-sled-smyrtta.770463, но доколкото можах да изровя в нета е дело на Григорий Тельнов - http://www.hram-evenkya.ru/fnews2.php?id=516

Смъртта сега за мен не е страшна. Аз знам, че тя е врата към друг свят.

Сензационните откровения на физика Владимир Ефремов, по чудо върнал се от онзи свят

Водещият конструктор на ОКБ "Импулс" Владимир Ефремов умрял внезапно. Закашлял се, отпуснал се на дивана и стихнал. Роднините му отначало не разбрали, че се е случило ужасното.

Помислили, че е поседнал да отдъхне. Наталия първа излязла от вцепенението. Докоснала брат си по рамото:

- Володя, какво ти е?

Ефремов безсилно се обърнал настрана. Наталия се опитала да намери пулс. Сърцето не биело! Тя започнала да прави изкуствено дишане, но брат и не дишал.

Сама медик, Наталия знаела, че шансовете за спасение намаляват с всяка минута. Опитала се да "задвижи" сърцето, масажирайки гърдите. Минавала осмата минута, когато дланите и усетили слаб отговор. Сърцето включило. Владимир Григориевич задишал сам.

- Жив! - прегърнала го сестра му. - Помислихме, че си умрял. Че е дошъл края!

- Край няма, - прошепнал Владимир Григориевич. - Там също има живот. Но друг. По-добър ...

Владимир Григориевич записал преживяното по време на клиничната смърт с всички подробности. Неговите свидетелства са безценни. Това е първото научно изследване на задгробен живот от учен, който сам е преживял смъртта. Своите наблюдения Владимир Григориевич публикувал в списание "Научно-технически ведомости на Снкт-петергбургския държавен технически университет", а после разказал за тях на научен конгрес.

Неговият доклад за задгробния живот станал сензация.

- Да се измисли такова нещо е невъзможно - заявил професор Анатолий Смирнов, ръководител на международен клуб на учени.

Преход

Репутацията на  Владимир Ефремов в научните кръгове е безупречна.

Той е крупен специалист в областта на изкуствения интелект,  дълго време е работил ОКБ "Импулс". Участвал е в пускането на Гагарин, внасял е доклад за разработката на най-нови ракетни системи. Четири пъти неговият научен колектив е получавал държавни премии

- До моята клинична смърт смятах себе си за абсолютен атеист, - разказва Владимир Григориевич. – Доверявах се само на фактите. Всякакви разсъждения за задгробен живот смятах за религиозни глупости. Честно да си кажа, тогава не мислех за смъртта. Имах толкова много работа, че щеше да ми стигне за десет живота. Да се лекувам повече нямаше накъде – сърцето палуваше, мъчеше ме хроничен бронхит и други болежки ми досаждаха.

На 12 март в дома на сестра си, Наталия Григориевна, имах пристъп на кашлица. Почувствах, че се задъхвам. Белите дробове не ме слушаха, опитах се да си взема дъх – и не  можах! Тялото ми стана като памук, сърцето ми спря. С лек хрип и пяна излезе последния дъх. Мина ми мисълта, че това е последната секунда на моя живот.

Но съзнанието ми незнайно защо не изключи. Изведнъж се появи усещане за необичайна лекота. Нищо вече не ме болеше – нито гърлото, нито сърцето, нито стомаха. Така комфортно се чувствах само в детството.  Не усещах тялото си и не го виждах. Но с мен бяха всички мои чувства и спомени. Летях нанякъде по гиганска тръба. Усещането за полет се оказа познато – подобно нещо ми се беше случвало преди на сън. Мислено се опитах да забавя полета, да променя посоката. Получи се! Нямаше ужас и страх. Само блаженство. Опитах се да проанализирам това, което се случваше. Изводите дойдоха мигновено. Светът, в който попаднах, съществува. Аз мисля, следователно също съществувам. И моето мислене притежава свойството причинност, та нали може да мени посоката и скоростта на моя полет.

Тръба

-         - Всичко беше свежо, ясно и интересно, - продължава своя разказ Владимир Григориевич. – Моето съзнание работеше по съвършено различен начин от преди.  То обхващаше всичко веднага и едновременно, за него не съществуваше нито време, нито разстояние.  Любувах се на окръжаващия ме свят. Той беше сякаш събран в тръба. Слънце не видях, навсякъде имаше равна светлина, която не хвърляше сянка. На стените на тръбата имаше някакви нееднородни структури, напомнящи релефи. Не можеше да се определи къде е горе и къде е долу.

Опитах се да запомня месността, над която прелетях. Приличаше на някакви гори.

Ландшафта се запомняше без всякаква трудност, обема на моята памет беше наистина бездънен. Опитах се да се върна на мястото, над което току-що бях прелетял, мислено представяйки си го. Всичко се получи! Приличаше на телепортация.

Телевизор

-         - Мина ми през ум откачена мисъл,  - продължава своето повествование Ефремов. – До каква степен може да се влияе на окръжаващия свят? И не трябва ли да се върна в предишния си живот? Мислено си представих стария счупен телевизор в квартирата. И го видях от всички страни. Отнякъде знаех всичко за него. Как и къде е бил конструиран. Знаех къде е била добита рудата, от която са изляли метала, използван за конструкцията.  Знаех кой стоманолеяр го е направил. Знаех,  че е женен и има проблеми с  тъщата. Видях всичко свързано с този телевизор глобално, осъзнавайки всяка дреболия. И точно знаех кой детайл е неизправен. После, когато ме реанимираха, смених този транзистр Т-350 и телевизора заработи ...

Имах усещане за всесилност на мисълта. Нашето конструкторско бюро две години се мъчеше над решението на сложни задачи, свързани с крилатите ракети. И аз изведнъж, представяйки си конструкцията, видях проблема от всичките му страни. И алгоритъма на решението възникна от самосебе си.

После го записах и внедрих.

Бог

Съзнанието, че не е  сам на този свят, се появило постепенно у Ефремов.

-        - Моето информационно взаимодействие с окръжаващата обстановка постепенно загуби едностранния си характер, - разказва Владимир Григориевич. – На формулираните в съзанието ми въпроси се появяваха отговори. Първоначално тези отговори ги възприемах като естествен резултат от размишление. Но постъпващата към мен информация започна да излиза от пределите на знанията, които имах в живота. Знанията, получени в тази тръба, многократно надвишаваха моя предишен багаж!

Осъзнах, че ме води някой вездесъщ, безграничен. И Той има неограничени възможности, всесилен е и изпълнен с любов. Този невидим, но осъзнаван с цялото ми същество субект правеше всичко, за да не ме изплаши. Разбрах, че Той ми показваше явленията и проблемите в цялата им причинно-следствена връзка. Аз не Го виждах, но го чувствах остро-остро. И знаех, че това е Бог ...

Изведнъж забелязах, че нещо ми пречи. Издърпваха ме като морков от леглото му. Не исках да се връщам, всичко беше наред. Просветна навсякъде и аз видях сестра си. Тя беше изплашена,  а аз сияех от възторг ...

Сравнение

Ефремов в своите научни работи е описал задгробния живот с помощта на математически и физически термини. В тази статия ние се опитахме да минем без сложни понятия и формули.

-         - Владимир Григориевич, с какво може да се сравни света, в който попаднахте след смъртта?

-         - Каквото и да било сравнение ще бъде невярно. Процесите там не текат линейно, както при нас, те не са протегнати във времето. Те стават едновременно и във всички страни. Обектите на „оня свят“ са представени във форма на информационни блокове, съдържанието на които определя тяхното местонахождение и свойства. Всичко се намира в причино-следствена връзка едно с друго. Обектите и свойствата са заключени в единна глобална информационна структура, в която всичко се случва по дадените законите на водещия субект – тоест Бог. На него са подвластни появата, изменението или отстраняването на които и да било обекти, свойства, процеси, в това число и хода на времето.

-          - Доколко е свободен в своите постъпки там човек, неговото съзнание, душа?

-         - Човекът като източник на информация също може да влияе на обекти в достъпната му сфера. По моята воля се изменяше релефа на търбата, възникваха земни обекти.

-         - Подобно на филмите „Соларис“ и „Матрицата“ ....

-         - И на гигантска компютърна игра. Но и двата свята, нашият и задгробният, са реални. Те постоянно си взаимодействат един с друг, въпреки че са обособени един от друг, и образуват  в съвкупност с управляващия субект – Бог – глобална интелектуална  система.

Нашият свят е по-прост за осмисляне, той има строга рамка на константите, която обезпечава твърдостта на законите на природата, времето се явява началното свързващото събитие.

В задгробния живот константи или не съществуват, или са значително по-малко, отколкото в нашия и те могат да се променят. Основата на изграждане на този свят са информационни образувания, съдържащи цялата съвкупност от известни и още неизвестни свойства на материалните обекти при пълното отсъствие на самите обекти. Така, както на земята това се случва в условията на моделиране на компютър. Аз разбрах – човек вижда там това, което иска да види. Затова описанията на задгробния свят на хора, преживяли смъртта се различават едно от друго. Праведника вижда рай, грешника – ад ...

За мен смъртта беше неописуема радост, несъпоставима с нищо на Земята. Даже любовта към жена в сравнение с преживяното там – е нищо ....

 Библия

Свещеното Писание Владимир Григориевич прочел след своето възкресение. И намерил потвържение на своя опит и своите мисли за информационната същност на света.

-         - В Евангелието от Йоан е казано, че „в началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.  То в начало беше у Бога.  Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.“  Не е ли това намек, че в Писанието под „словото“ се има предвид някаква глобална информационна точка, включваща в себе си подробно съдържанието на всичко?

Своя опит от преживяването на смъртта Ефремов приложил на практика. Ключът към много сложни задачи, които трябва да се решават в земния живот, той пренесъл от там.

-         - Мисленето на всички хора има свойството причнинност,  - говори Владимир Григориевич. – Но малко се досещат за това. Че за да не причиняват зло на себе си и другите, те трябва да следват религиозните норми. Светите книги са продиктувани от Твореца, те са техниката за безопасност на човечеството ...

Владимир Ефремов: „Смъртта за мен сега не е страшна. Аз знам, че тя е врата към друг свят.“




Гласувай:
24



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Отлична статия!
24.06.2011 10:38
Вече много учени откриват истината за смъртта и новото начало след нея.
цитирай
2. mirandolina - Подкрепям и...
24.06.2011 11:02
ВЯРВАМ !
цитирай
3. blaga48 - imali varhovna sla..nare4ena BOG
24.06.2011 11:38
dali toi e parviq 4ovek zaveden ot Boga v guhovnoto izmerenie...ta bibliqta za kakvo govori..horata nevqrvat dokato sami nego prejiveqt,Bog e realen po- realen ot 4oveka,nee stra6na smartta a neverieto,za6toto vsi4ki 6te umrem,no kade 6te pekartame ve4nostta s BOGA ili s dqvola,za6toto guhovniq svqt ima dve sili koito vodqt bitka,kade 6te utidem sled smartta..da pomislim,za6toto tq ne e kraq na 4ove6koto sa6testvuvanie....blagodarq za postinga
цитирай
4. karambol5 - АЗ Вярвам !
24.06.2011 11:59
АЗ Вярвам !
цитирай
5. watchtowerman - "Че за да не причиняват зло на себе си и другите,
24.06.2011 12:59
те трябва да следват религиозните норми. Светите книги са продиктувани от Твореца, те са техниката за безопасност на човечеството ..."

Кратко и великолепно изразено!

Поздравление за статията!
цитирай
6. sunflower - @poligor
24.06.2011 13:15
Аз за учените не се притеснявам. Особено пък за физиците. Ще ми се повече от обикновените хора да осъзнаят истината :)
цитирай
7. sunflower - @mirandolina
24.06.2011 13:16
Благодаря!
Добре, че ми е тая вяра ....
цитирай
8. sunflower - @blaga48
24.06.2011 13:19
нито е първият, нито последният преживял клинична смърт, който се връща с такъв разказ. интересното е, че е учен и е имал ясното съзнание и дар-словото, за да експериментира и мисли там и после да го разкаже по хубав начин за нас.

иначе що се отнася до битката .... мисля, че е тук, не там ...
цитирай
9. sunflower - @karambol5
24.06.2011 13:20
Добре правиш! :)
цитирай
10. sunflower - @watchtowerman
24.06.2011 13:21
И на мен много ми хареса това за техниката за безопасност :)
Благодаря!
цитирай
11. mamas - Много интересна статия.
26.06.2011 11:29
Благодаря, че я сподели!

И аз вярвам.
цитирай
12. sunflower - @mamas
27.06.2011 11:09
Моля! И аз съм благодарна, че я намерих :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sunflower
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5598854
Постинги: 1761
Коментари: 12611
Гласове: 39186
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031