Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2011 14:20 - Хубаво
Автор: sunflower Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2419 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Напоследък предпочитам да бродя из дебрите на чуждото въображение, вместо из дебрите на моето собствено, сигурно защото действителността не е чак толкова сурова, колкото обикновено и огромните дупки в нея са се посвили и позагладили ...... или поне на мен така ми се струва.

А може и аз да съм позакърпила положението именно благодарение на гореспоменатото мое въображение .... защото както добре знаем, светът не е такъв, какъвто е, а такъв, какъвто ние го виждаме.

Не може да се отрече обаче, че има няколко малки/големи успеха, които постигнах през последните месеци. Неочаквани, макар и не незаслужени /тук скромността ме краси особено/  и погледнато от определен ъгъл ... направо огромни успехи.

Въпреки че съм родена весел и безгрижен оптимист, не знам дали заради влиянието на черногледия ми баща или заради поредицата от разочарования, които този живот ми е поднасял на тепсия и с реверанс,  от време на време изпадам в черни депресии и имам някои особено апокалиптични видения за края на света ..... или по-точно моя свят.

Благодарение на пословичния ми инат обаче обикновено продължавам напред  въпреки целия песимизъм и  ... и аз незнам по какъв закон точно накрая се случва, ако не най-оптимистичният вариант, то поне втория или третия оптимистичен вариант. Да му се ненадяваш!

Разбира се, през последните години ми се наложи да взимам доста тежки решения, които естествено можеха да са както и за по-добро, така и за по-лошо и сега се надявам за дълго да не ми се налага да взимам такива решения. Имам нужда от почивка. Имам нужда да ми е еднообразно и скучно.

Не, че такова наистина ще бъде .... имам премного работа за вършене, а все повече и повече се радвам на работата. Не знам дали някой друг не го беше казал преди мен, но напоследък сериозно мисля, че най-големия грях е мързела.

Човек и да убие някой, накрая ще го хванат и ще отърват обществото от него, докато мързеливия паразитира и заразява и околните с бездействието си, лежи мъртъв приживе и около него  загнива ли, загнива.

Най-голямото зло, което причини комунизма е, че отучи хората да работят здраво. Научи ги да безделничат с години по някакви бюра и да получават пари за това. Няма по-голямо зло! Мъртъвци в мъртви колективи, които изяждаха пари изкарани по Бог знае какви начини, докато последните се свършиха, защото начините очевидно също са били умиращи .... И управление на бездарни, ултрапосредствени и безотговорни хора, които толерираха развитието само на себеподобните им ..... Понякога много сериозно се чудя как още мъждука живот в тая държава.

Както и да е  ... не искам да се връщам на песимизма .... тези дни съм оптимистична, често в бяло и благодарна за себе си .....  Много ми е кеф, когато доказвам, че колкото и нелогични да изглеждат действията ми, те в крайна сметка могат да доведат до успех.

Детето в мен е щастливо .....



Тагове:   хубаво,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sis - стилът ти е нов :)
18.06.2011 02:13
:):):)
цитирай
2. piccola - :)
20.06.2011 07:53
нов ...и свеж:)
прегръщам те Огнена!
цитирай
3. piccola - Дошева...
20.06.2011 07:53
ти как си мила?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sunflower
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5599170
Постинги: 1761
Коментари: 12611
Гласове: 39186
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031