Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2010 11:50 - Търси се българският Джон (Ленън)
Автор: sunflower Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1810 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 17.02.2010 11:52


Не е заради таланта и революционните му виждания. Заради една много проста истина, която беше открил бидейки гражданин на света (по-западната му част) през 60-те години на миналия век, които съответстват на тъмното средновековие на комунизма за България. Последната е отново в Средновековие, но този път на посткомунистическата демокрация, която е непозната досега система на планетата и затова не е ясно докъде и докога ще доведе псевдодържави като нашата, но едва ли ще е по-далеч от едно ново Средновековие.

За излизане от Средновековието са нужни личности именно от типа на Джон, но за съжаление той не е тип и едва ли ще се роди втори път ... особено пък тук.

Простата истина, на която искам да обърна внимание е: „Жената е негърът на света”

Не знам как се чувстват негрите /или трябва да кажа чернокожите/ днес, тези от западния свят може би малко по-добре от преди 50 години, хеле пък след като в Америка чернокож стана президент, но съм убедена, че жените се чувстват все по същия стар, негърски, т.е. робски начин. Е, все пак жена още не станала президент на Америка, ако приемем, че Америка е пример за модерна дъжава.

И забележете, че американците предпочетоха чернокож пред жена последния път. Т.е. ситуацията се е променила в – „Жената е по-зле от негрите на света”.

Знаете ли, че само 48 жени в историята на човечеството са били президенти. Ето ги: http://www.guide2womenleaders.com/Presidents-Chronological.htm . Май са само 5 европейски държави, ако не броим Сан Марино.

Разбира се, всички ние можем да зяпаме замечтано „Сексът и градът” и да се заблуждаваме, че да си неомъжена бяла жена в Америка може да е толкова приятно и че никой вече няма да те нарича к**ва, ако си имала повече от 2-ма – 3-ма мъже и че с малко талант можеш да изкарваш достатъчно средства, за да не се зависима от никой мъж, но истината и в Америка не е точно такава, пък какво остава за дълбоките провинции на света.

В дълбоките провинции на света очакват да се подчиняваш безпрекословно на съпруг и началници, да не мислиш, да си винаги усмихната, на линия и да свършиш своята, както и 2/3-ти от работата на началника, да отгледаш детето/децата, да си сготвила, почистила, приготвила масата и ако може даже да поседнеш пред телевизора, за да му направиш компания, а после, след 12 часовият работен ден, е желателно да му доставиш удоволствие.

И всичко това не е чак толкова лошо, защото ако си обичаш .... що-годе работата и ако обичаш мъжа до себе си, нищо от горното няма да тежи. Ще е почти нормално, поне за работохолици като мен, които мислят, че бездействието е смъртоносно и изпълнението на някоя и друга тъпа заповед не е чак такава болка за умиране. Ще е почти нормално и ако осигурява почти нормални средства за съществуване. На цялостни ... неща не можем да се надяваме, защото не можем и да си ги представим, предполагам. И бабите на нашите баби са живяли в патриархално общество и човек, т.е. една жена трябва да е дяволски изобретателна .... или лека, за да измисли алтернатива.

Другата част от „почти”-то на нормалното е заради необходимостта от разбиране от страна на мъжа, за което стана дума по-горе със споменаването на Ленън. Ако, нека да не е всички, но поне един от мъжете около нас проявява разбиране, нещата няма да са чак толкова тежки. Наистина тежко става, когато навръх всички гореизброени дейности една жена трябва да изслушва и ... крещенето на някой или няколко от мъжете около нея, неспособни да поемат стреса на живота сами и чувстващи се длъжни да стоварят част от товара върху гърдите на ... по-слабия пол. Да, точно тези от силния пол, дето се бият в гърдите колко са умни и велики. Които ние сами възпитаваме да са такива по онзи стар патриархален начин, по който са възпитавани братята и бащите ни (голям автогол), защото просто не познаваме друг.

Е, възможно е аз да живея в по-дълбока от най-дълбоката провинция на света и е възможно жените дори в близки на моя градове, отдавна да са измислили изход от партиархалното мислене, но .... едва ли. Преди малко прочетох това. Щом в Англия, която възпиемам като Пъпът на света и цивилизацията жената е толкова неравнопоставена, какво да кажем ние от село Голям Гъз.



Woman is the Nigger of the World
John Lennon

 
Woman is the nigger of the world
Yes she is...think about it
Woman is the nigger of the world
Think about it...do something about it
We make her paint her face and dance
If she won’t be slave, we say that she don’t love us
If she’s real, we say she’s trying to be a man
While putting her down we pretend that she is above us
Woman is the nigger of the world...yes she is
If you don’t belive me take a look to the one you’re with
Woman is the slaves of the slaves
Ah yeah...better screem about it
We make her bear and raise our children
And then we leave her flat for being a fat old mother then
We tell her home is the only place she would be
Then we complain that she’s too unworldly to be our friend
Woman is the nigger of the world...yes she is
If you don’t belive me take a look to the one you’re with
Woman is the slaves of the slaves
Yeah (think about it)
We insult her everyday on TV
And wonder why she has no guts or confidence
When she’s young we kill her will to be free
While telling her not to be so smart we put her down for being so dumb
Woman is the nigger of the world...yes she is
If you don’t belive me take a look to the one you’re with
Woman is the slaves of the slaves
Yes she is...if you belive me, you better screem about it.
We make her paint her face and dance
We make her paint her face and dance
We make her paint her face and dance
 


Тагове:   мъжете,


Гласувай:
2



1. benra - жената
17.02.2010 13:35
винаги ще бъде в неравнопоставено положение, защото светът е сексистко място, каквото и да си говорим.Та много жени гледат с недоверие на жена началник, жена министър-председател, жена-кмет.
Всъщност знаеш ли какво си помислих оня ден като скачахме по едни дупки на околовръстното-пфу, какво мога да очаквам от кмет -жена.
Не че предишните кметове мъже ги оправяха...Но факт е,че си го помислих
цитирай
2. sunflower - затова казвам, че ни е внушавано от поколения
17.02.2010 13:48
... да си мислим такива неща.
и то не е до мъжът или жената чак толкова, а до конкретната личност.
но тук става въпрос по-скоро за женското начало, която е забутано в трета глуха, а има какво да се научим от него. и затова, че няма разбиране на естеството на това начало.

и доста може да се изпише по темата, ама ще го оставя за друг път :)
цитирай
3. cefulesteven - В моментът и за България е по-добре ...
17.02.2010 14:13
В моментът и за България е по-добре жена президент.
Освен, че с нищо не отстъпва от мъжа, при всички случаи представителните жени превъзхождат представителните мъже, а в България президента е представителна фигура.
В страните в които президентството е по-сериозна институция жена не би се справила по-зле от мъжа, но тук при всички случаи ще се справи по-добре.
цитирай
4. sunflower - :)
17.02.2010 14:33
ами най-опростено казано почти всяка жена трябва да се справя добре с две предприятия - едно бизнес и едно семейно, всяко от които изисква различни качества. докато мъжете обикновено трябва да се справят само с едно.
цитирай
5. ssstto - досега БГ
17.02.2010 18:06
все мъже са я управлявали ( с едно краткотрайно изклз4ение), може ако жена стане премиер белким държавата се оправи, да тръгне надобре. от друга страна ако ББ свърши тая работа зна4и ли 4е ББ е жена?
цитирай
6. sunflower - не
18.02.2010 08:13
ако ББ свърши тая работа, ще значи само, че е мъж на място. а само един мъж на място може да се мери с една жена ... е, и тя трябва да е на място, че има големи дупки и в нашите среди :))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sunflower
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5603610
Постинги: 1761
Коментари: 12611
Гласове: 39186
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930