Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2009 09:23 - За вчера и за "Островът на Харпър"
Автор: sunflower Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2521 Коментари: 8 Гласове:
4

Последна промяна: 26.09.2009 09:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Говорих много и се смях много. Изненадах само себе си. Дотук с интровертността ми.

След около година почти пълна изолация отново искам да общувам. В момента, в който това желание започна да се прокрадва в душата ми  засякох на скайпа една съученичка, един стар приятел и една стара приятелка и изпитах искрено удоволствие да си говоря с всички тях.

Взех да правя планове за пътешествия, срещи и разни културни мероприятия, а вчера най-сетне се наканих да видя най-новата ми приятелка тук. Щяхме да сме само двете с децата, но станахме четирима, вместо кафе пихме сайдер и много се смях ... въпреки че повече си говорехме за проблеми, отколкото за весели неща. Просто се радвах на компанията и на факта, че не съм забравила как да се забавлявам с приятели.

После се наложи да отида до кръчмата. Бях забравила и как джина от бутилката влияе на някои хора. Лошото е, че забравих и няколкото остроумни забележки, които чух. Следващият път само с тефтер ще влизам.

После правих кофички от пясък в двора /на кръчмата/, защото вечерта беше топла и уютна, а детето скучаеше.

В късните часове на вечерта панирах сърнелки, но не ми стигнаха сили да изпека един кекс. Щях да си лягам сравнително рано, но не издържах на изкушението да видя последната серия от първия сезон на Men in trees, а после за зла участ видях, че в арената са качили Eastwick, първи сезон, първа серия и …. пусто любопитство ... /не е кой знае какво ... отгоре на всичко до тук са излъчени само 2 серии/

И понеже бях обещала на bambola да кажа за Harper’s island:

Сериалът започва интересно и държи вниманието до последната серия. Най-хубавото е, че е само 13 епизода и накрая всичко става ясно. Мразя безкрайните сериали или внезапно прекъснатите, какъво е случая с Men in trees. По принцип не си падам по хоръри, но този не е чак толкова... хорър.

Кофти моментът в следенето на известни американски сериали в днешни дни е, че има доста информация за тях в нета.  Има IMDB, има уикипедия, има си страници на сериалите на сайтовете на съответните телевизии. В случая видях в уикипедия, че има таблица на убийствата /във всяка серия стават по едно или няколко убийства/.

И беше много изкушаващо да прегледам таблицата, за да видя кой ще бъде убит и да сметна кой ще остане .... т.е. кой е убиеца, но аз не погледнах. Чак когато догледах сериала, четох спокойно и видях, че убиеца е отбелязан в таблицата. Прочетох и че по време на заснемането на сериала самите актьори не са знаели коя ще бъде следващата жертва. Хитро. :)

А убиецът ..... много е интересно .... сякаш има нещо в актьора, което те кара през цялото време да усещаш, че не е на мястото си. Нещо не го вписва, неестествен е по някакъв начин, въпреки че изглежда много мил и ... нормален. Може би твърде нормален .... всички останали герои имат своите недостатъци, своята ... човещина. :)

Накрая би трябвало да си изненадан, че той е убиеца, но ... някак не си.

Хе-хе нарочно се ипитвам да не разкривам твърде много подробности и даже леко подвеждам читателя с горният текст, защото искам да препоръчам филма и не искам да развалям изненадата. И не четете Уикипедия!!!!


Тагове:   Вчера,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sowhat - аз ще се пробвам да го гледам
26.09.2009 09:26
значи , като ми дойде сезона на филмите :))

сега съм в сезона на работа до побъркване и после на безцелно мотаене ( все едно къде )
цитирай
2. sunflower - да
26.09.2009 09:30
тепърва ще дойде сезона на филмите :)
този е готин, както казах .... и кратък :)
цитирай
3. sowhat - съни, нямам нерви за нищо повече
26.09.2009 09:36
от уил и грейс и то на заспиване :))
цитирай
4. sunflower - е, аз защото бях в отпуск
26.09.2009 09:40
и нямах много парички за пътешествия ... в нормални условия и аз нямам много време ... и нерви :)))
цитирай
5. bambola - :)да така е така :)
26.09.2009 11:13

а за Men in trees, хареса ми за отупуската, това че са само 2 сезона, свалили са го май по липса на интерес , по скоро нама какво да се каже, но е сладко без да е нaтрапчиво и някак си се отъждествивям с героинята, уж сме все силни и независими, а грешките ни са все подобни :) радвам се че не са те разочаровали
цитирай
6. sunflower - oooo Men in trees е друга тема
26.09.2009 11:28
казват, че прилича на Сексът и градът, но на мен даже повече ми харесва в някои отношения, защото Сексът е търде много за Градът, а тук виждаме и природа. не само буквално,а и ... в малко по-преносен смисъл. признавам си, че в този случай попрочетох плотовете на сериите от втори сезон, не можах да сдържа любопитството си за някои подробности. а въпросният втори сезон го тегля от два или три дни и още е на по-малко от 40 %. наистина май няма чак толкова голям интерес, което е странно за мен, защото ми харесва много :)

ще пиша пак за този сериал ... :)))

Благодаря за препоръката и на двата сериала! наистина не ме разочароваха :)))
цитирай
7. анонимен - нещо се-реално
26.09.2009 13:56
домакинска тлака
мамата си трака
цитирай
8. luben - я дано ги запомня
01.10.2009 12:19
че Prison break свърши, Lost нещо ми доскуча, 24 - също го няма... а идват дните с кофти време и условия за сериали :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sunflower
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5613500
Постинги: 1761
Коментари: 12611
Гласове: 39186
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930