Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2009 20:48 - Загуба - казаха картите
Автор: sunflower Категория: Лични дневници   
Прочетен: 527 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.06.2009 20:55


Вторник.

Чувал ли е някой за хубав вторник?

Просто няма такова нещо никъде или поне в мойта част на Галактиката.

Тъкмо се чудех от къде да започна да описвам ужасите на деня и се осъзнах, че отново е вторник. Следващият път изобщо няма да се чудя кой ден сме, ако последния е бил особено гаден.

Забелязвам тенденция и тук да пиша често за вторници или след вторници. Рядко споменавам другите дни от седмицата.

Тази сутрин /без да знам кой ден сме/ си изтеглих карта Таро. Падна се 5-ца чаши, която означава преди всичко загуба. Изненадах се, защото обикновено тегля хубави карти и реших, че  просто съм сбъркала картата. Погледът ми се е спрял първоначално на друга, но после се е приплъзнал в грешна посока и ... ето ти.

Да, ама не. Този ден определено беше белязан от огромна загуба.

Нямаше нет.

И не просто нямаше нет, а нямаше нет в момент, в който имах да решавам куп неотложни неща, за които последният ми беше особено нужен. Не само трябваше да пиша и получавам спешни писма, а даже трябваше да търся един продукт  в световната мрежа, а това е нещо, което не ми се налага да правя често.

Почаках, почаках известно време, а после попитах единия от IT crowd-а във фирмата защо няма нет.

Защо ли ми трябваше да питам? Научих, че всичко при нас си било наред /Както винаги! При нас просто никога няма нещо ненаред!/ Проблемът бил в БТК!

Ауууу!!!! Каква друга новост! Получих и съвет:

„Ти, опитвай, опитвай от време на време, той /разбирай нета/ се появява от време на време, а после пак изчезва /разбирай неизвестно къде/.”

Да опитвам, значи! Въпреки, че дълбоко се възмутих на това предложение .... нали се сещате, че се скъсвах да опитвам цял ден. Добре, че пощата автоматично се приема, та когато ТОЙ благоволеше да се появи за минутки, аз благоволявах да получа по някое и друго писъмце.

Измеждуопитванията похарчих безумна сума пари на фирмата, за да говоря по телефона. Защото нета може ту да се появява, ту да изчезва, но работата, ако изчезне и аз трябва да изчезна от тези краища на Галактиката.

Не искам да кажа тук какво си мислех през цялото време за БТК, защото .... ще  е е срам да го кажа на всеослушание, а и ме е страх да не ги достигнат клетвите ми, че тогава  ..... никой няма да има нет от този точно провайдър .... да му изсъхнат кабелите и зелените хартийки дано!

Но е невероятно просто, колко с вързани ръце се чувствах! Да, разбира се, има ги и факс машините, но не знам дали знаете, че те са все по-малко и по-малко ползвани в западните фирми и някое факсче може да стои си на машината със седмици, ако не се обадиш специално, за да го намерят.

В края на краищата нищо чак толкова лошо не се случи, ако не броим скъсаните ми нерви. Даже доста добра работа свърших /сигурно като съм бясна съм с по-висок КПД/.

Защото в късният следобяд нета дойде и се задържа и аз отхвърлих по-голямата част от натрупаната коренспонденция, плюс да се надяваме успешното търсене на въпросния продукт.

Но, БТА, ах тази БТК-аааа ..... а и тази 5-ца чаши .... дано не загубя още нещо до края на деня!


Тагове:   неамнет,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sunflower
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5609965
Постинги: 1761
Коментари: 12611
Гласове: 39186
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930