Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2009 13:56 - Искам анархия
Автор: sunflower Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1785 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 26.02.2009 14:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Простакът не само се качи на тротоара, а продължи невъзмутимо към по-широката част и спря на 5 метра от пицарията. Дебелобузестото хлапе не се помръдна от мястото си, а той слезе /ах, как сигурно предпочиташе да не се налага, а само да свирне на пича зад щанда, за да му ги донесе!/, за да напазарува.

След това, зави покрай чешмата невъзмутимо, излезе от пешеходната част, зави обратно, за да заобиколи оградата и да се паркира на място, което беше на около 3-4 метра от там, където се беше паркирал по-рано, т.е., ако беше пеша, щеше да е стигнал за три мигвания на окото, защото в оградата има вратички.

Не съм сигурна дали правилно чуха ушите ми, но след като той слезе повторно, хлапето му подвикна да ходи и да и отвори вратата. Не ставаше въпрос за онова едновремешно джентълменство определено, а и той не, че я чу.

Хлапето освен, че беше с дебели бузи, много вероятно да беше и с дебело дупе и да му беше трудно да го вдига, но все пак, отварянето на една врата, не изисква кой знае какви усилия, пък дори и ръцете и да са били заети с пицата.

Но да се върнем на бащата. Не само спря на забранено място пред пицарията, а после спря пак на забранено място, защото става въпрос за района на автогара и частни автомобили не би трябвало да припарват там.

Мразя да се правя на вдъхновена поддръжничка на реда и спазването на правилата, но този простак ми припомни защо всъщност ги има тези правила. Има ги заради дебили като него, на които не им стига акъла сами да се държат що-годе прилично в едно общество, в което сме зависими едни от други и което е на ръба на оцеляването по хиляди човешки или екологични причини.

На мен тези правила не ми трябват, защото поначало не бих се разхождала с автомобил по тротоара и т.н, не бих крала, не бих убивала и пак т.н. Но на този, който не ги спазва, тези правила също явно не му трябват. Той просто ги прегазва и нека някой да ми направи статистика за броя нарушени правила и броя на наказанията за тях.

Защото тези правила са очевидно, за да има наказания, които от своя страна евентуално да коригират поведението на нарушителите. Хайде сега някой да ми направи статистика на нарушените правила, получените наказания и коригирането на поведението на нарушителите след това. Ха ...

И какво следва от всичко това – следва, че не трябва да има закони в тази държава.

По-добре да е откровена анархия и да важи закона на джунглата. Така или иначе и сега важи закона на градската джунгла, според който хищниците-мафиоти папкат за закуска, обед и вечеря простосмъртни тревопасни като нас, спазващите правилата. Разликата е само в благородството на животните и бездушието и подлостта на човешката паплач. Разликата е, че при нас официално лицемерно се тръби, че има закони, когато погледнато от ъндърграунд гледна точка изобщо няма такова нещо.

А законите така или иначе не защитават по-слабите, по-слабите могат да са защитени само ако са си направили мравча пътечка далеч, далеч от пътищата и териториите на хищниците.

Та, това си мисля сега ... какво ли би станало с човешкото общество, ако нямаше абсолютно никакви закони и всеки беше оставен да се оправя както може?

И в този ред на мисли .... каква е ситуацията с виртуалното пространство?

Има ли някакви правила тук или вече цари анархия? И ако е анархия ... толкова лошо ли е това? :)





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - В анархията
26.02.2009 14:00
няма нищо лошо
цитирай
2. sunflower - нали?
26.02.2009 14:14
става въпрос за общество на свободни личности, все пак :)
цитирай
3. анонимен - kiwi
27.02.2009 00:03
... da, tova bilo chudesno, no togava koj steshe da ni smuche ? formaciite i zakonite se sqzdavat za da izvlicha njakoj polza ot tjah i obiknovenno nevazat za tezi koito sa gi "napisali" ... :((
цитирай
4. sunflower - @kiwi
27.02.2009 09:09
именно.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sunflower
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5609894
Постинги: 1761
Коментари: 12611
Гласове: 39186
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930