Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2008 09:06 - Копнеж
Автор: sunflower Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1967 Коментари: 6 Гласове:
0



Също като копнежа по реалността на Льо Клезио, който получи Нобелова награда тази година,  копнежа по едно човешко същество никога не може да бъде задоволен. То може да лежи в ръцете ти или ти да лежиш в ръцете му, то може да изгаря от любов по теб, точно както ти изгаряш от любов по него и всичко това да не е достатъчно.

Защото искаш да се раздробиш на клетки и всяка твоя клетка да прегърне неговата, да я целуне и да се слеят във едно. Защото искаш твоето съзнание да обгърне неговото, да изрови всеки спомен, да измие със лечебна светлина лошите, да се порадва на добрите и да стане негов съмечтател.

Защото милион целувки не са достатъчни, защото искаш да целуваш до изтощение, да спиш и да целуваш до изтощение, да спиш и .... Тук реалността се намесва, но и тя носи радост, когато носиш онзи неутолим копнеж.

Няма други неутолими копнежи. Всичко материално може да бъде постигнато, порадвано и захвърлено.

От друга страна безграничните копнежи са за безграничните хора. Ограничения човек има ограничени копнежи. Безграничния копнеж го плаши и идва твърде тежък за малката му душа. Не може да го носи в себе си.

Преди да можеш да имаш неутолим копнеж, трябва да рашириш душата си до там, че да обгърне целия свят. Нищо по-малко не би издържало неутолимия копнеж по звездите, духовното слънце и любовта.

Процеса на разширение може да е дълъг и болезнен понякога, но си струва всяка капка кръв и еуфоричен полет над бездната. Процеса може да не е разширение, а припомняне каква широка и светла е била душата ти в крехката младост и колко уверен и силен си бил там.

Имам огромното удоволствие да си припомня мислите и мечтите от късното детство и да ги видя в процес на реализиране. Имам огромното удоволствие да видя себе си като нишка, която минава през годините и човешките бури не късат и не замърсяват блясъка и. Имам огромното удоволствие да си припомня коя съм в действителност и застана зад себе си, със себе си, в себе си ... и да имам подкрепа.


Тагове:   копнеж,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cefulesteven - Описание на това което толкова с...
26.10.2008 12:31
Описание на това което толкова силно чувствам понякога. Без да съм безграничен човек си позволявам да се отдам на безгранични копнежи. И тогава са безкрайните мигове. Мигове, една отделна вечност наситена с красотата на иначе мимолетно за битуването изживяване, но спрямо което цялото битуване изглежда мимолетно изживяване.

цитирай
2. sunflower - безгранични сме всички ....
26.10.2008 19:06
няма познаване на аза ... ограничени са само тези, които сами се ограничават.
да, целият живот изглежда мимолетно изживяване спрямо някои мигове :)
цитирай
3. анонимен - ...
26.10.2008 20:56
hm,...zashto mimoletno izjiviavane?...az znam nachaloto
a niakoi migove me otdalechavat ot kraia mu i toi se
gubi v bezkrainosta...a azat se opoznava...
цитирай
4. sunflower - ...
27.10.2008 08:18
и аз знам началото ... но понякога месеци или години са като мимолетно изживяване в еднообразието си и липсата на нещо истински запомнящо се. края за щастие се губи, да, но няма да се съглася, че Азът се опознава ... в нас винаги ще има нещо неосъзнато, неопознато ... :) ако се хванем за думите, то може да не е в аз-а, а в душата, в цялостната личност или в божественото присъствие в нас, да речем :)
цитирай
5. анонимен - ...
27.10.2008 10:46
"От друга страна безграничните копнежи са за безграничните хора. Ограничения човек има ограничени копнежи. Безграничния копнеж го плаши и идва твърде тежък за малката му душа. Не може да го носи в себе си."
Ей това определено ме размисли :-( Давам си сметка, че докато не го осъзная, не мога да продължа напред от мястото до което съм стигнал...
Благодаря за мъдростта!
цитирай
6. анонимен - Много натруфено
05.11.2008 20:16
и показно мислене ,с цел скриване истинското в живота и изграждането на луди химери за собственото аз .което не отговаря навярно на действителноста.Поздрави все пак за смелоста и модата да се прикриваш с натруфени изразни средства ,които издават само твоята посредственост !Смело е наистина и празно !То затова и никой от блогерите не го коментира ,освен себеподобните ти от" избрани"!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sunflower
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5598300
Постинги: 1761
Коментари: 12611
Гласове: 39186
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031