Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2008 11:55 - Той и тя
Автор: sunflower Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1002 Коментари: 4 Гласове:
0



Една къща без жена не е дом. В нея няма светлина. Няма топлина, няма нежност, няма дух, няма живот. Мъжките енергии са остри, груби и прегръдки …. няма. Няма мекота.

Една къща без мъж, също не е съвсем дом, но … по друг начин.

Мъжките и женските енергии в един човек също трябва да са в хармония. Мъжа не трябва да подтиска и забравя женското у себе си, а жената – мъжкото.

Аз по-скоро имам друг проблем. Понякога се правя твърде много на мъж. Трябва да престана да издигам мъжкото на пиадестал и трябва да преоткия женствеността си. Жена съм, в края на краищата. :)

Трябва да се науча отново да слушам хората около себе си. Често съм твърде вглъбена да слушам вътрешния си глас и отношенията ми с хората куцат.

Разбира се, винаги трябва да слушаме и вътрешния си глас, но трябва да усвоим урока на Еклесиаст:

„Всичко си има време, време има за всяка работа под небето: време да се родиш, и време да умреш; време да садиш, и време да изкорениш насаденото; време да убиваш, и време да лекуваш; време да събаряш, и време да съграждаш; време да плачеш, и време да се смееш; време да тъгуваш, и време да играеш; време да разхвърляш камъни, и време да събираш камъни; време да прегръщаш и време да избягваш прегръдки; време да търсиш, и време да губиш; време да къташ, и време да пилееш; време да раздираш, и време да съшиваш; време да мълчиш, и време да говориш; време да обичаш, и време да мразиш; време за война, и време за мир.”

Време ми е да започна да наблюдавам отново другите и да живея с тях.

Време ми е да се науча кога за какво е време … въпреки, че инстинктивно може би винаги съм знаела. Казват, че мисленето трябва да изпреварва действията, но аз не мисля така. По-скоро мисленето трябва да следва инстинктивните действия. Разума никога не е можел да прецени напълно трезво нещата, защото той действа само на материалния план, а тази Вселена има много пластове и душите ни имат достъп до някои от тях, до които ума няма. Умът може после като верен слуга да се опита да разбере действията на душата. Понякога му трябват месеци, а понякога години, за да го направи.

В същото време, умът трябва да се използва като страж, защото душата може да бъде въвлечена и в тъмни водовъртежи на подсъзнанието, от които може никога да не излезе. Затова, вероятно има време за следване на душата и време за следване на ума. Никое от двете неща не бива да бъде подценявано, но и никое от двете неща не бива да бъде оставяно да действа без другото. Може би в жонглирането с тях е изкуството на живота. Както с мъжкото и женското. В картите Таро има един малък аркан с такава картинка. Двойка пентакли:

 image

Ще продължа разсъжденията си в сряда, че сега заминавам на една бърза командировка.

Весел ден на всички! :)




Гласувай:
0



1. roksolana - :)
20.07.2008 13:37
Весела командировка! :)
цитирай
2. sowhat - весел ден и на теб съни и приятно изкарване
21.07.2008 08:46
еклесиаст е едно добро начало за всяка седмица . благодаря
цитирай
3. iliada - Хубав постинг!
22.07.2008 16:29
Вечните въпроси през очите на една жена !Мисля ,че е успяла да ни внуши отговорите които отдавна знаем ,но понякога не си ги признаваме!
цитирай
4. strianakiev - Смятате ли, че има Вселена..
23.07.2008 13:20
Ако има Вселена то тя къде се намира? Имате ли възможност да я усетите? Ако всички хора по света в един момент умрат - телесно ще имали реки, морета, океани, къщи дървета и накрая Вселена? Ако ги има, кой ще ги оценява? Защо когато тялото умре за тази душа настъпва вечен мрак и може ли това да не се случи? Да жените знаят всичко, но какво да правим ние мъжете, които не знаем нищо? За сега слушаме жените си и живота тече в пълна хармония. В наши дни май жените се опитват да бъдат мъже и с това се нарушава хармонията..Жени моля Ви слушайте винаги вътрешния си глас...за да знаем какво да правим ...иначе сега се движим без компас..и естествен не си отивам в къщи, а се отбиваме не където трябва...комшийката или кръчмата за отмора...но и там пак срещаш някакви подобия на жени, които също са избягали от мъжете си и отмарят на чашка "огнена вода"...А преди всичко беше ясно...знаеш кой къде да го намериш..Сложен свят си сътворихме и сега се чудим накъде да поемем..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sunflower
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5614967
Постинги: 1761
Коментари: 12611
Гласове: 39186
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930