Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2007 07:59 - Духовният свят - Интерлюдия
Автор: sunflower Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2094 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 25.09.2007 11:03


И така, интерлюдията ще включи съвсем накратко основните положения, до които е стигнал Майкъл Нютон при работата си като хипнотерапевт, докато чрез хипноза е връщал хора в предишните им животи и периодите на „отдих” в духовния свят.   Не знам доколко може да се вярва на книгите му, аз съм ги приела за работна хипотеза, защото до някаква степен ми съвпадат и с други източници на информация за еволюцията на човешките души.   На шега започнах да пиша нещо като по-дълъг разказ използвайки основните положения на Нютон, някои действителни хора и някои чисти измислици. Не вярвам да имам търпението да продължа в този дух, но тъй като от друга страна ми се иска да поработя върху някакъв проект за по-дълго, за да не мисля за .... разни глупости, се надявам да го доведа до някакъв край.   Ето и основните положения:  
  1. Душата не може да бъде дефинирана, защото няма граници, които да могат да се възприемат. Най-последователните твърдения за нейната демонстрирана същност са, че душата представлява интелигентна енергия, която е безсмъртна и се проявява чрез вибриращи вълни от светлина и цвят.
  2. Всички човешки същества имат една душа, която е прикрепена към избраното от нея тяло до смъртта. Душите играят роля при избирането на тяхното физическо тяло по време на циклите на прераждане. Душата обикновено се присъединява към тялото между четвъртия месец от забременяването и раждането.
  3. Всяка душа има уникален безсмъртен характер. Когато се съединява с човешкият мозък, този характер се превръща в емоционален темперамент, или човешко его, на този мозък, за да се създаде една личност за един човешки живот. 
  4. Душите се прераждат в човешки същества за безброй животи, за да напреднат през различни нива на развитие, чрез изпълняване на различни кармични задачи от предишни животи. Душите израстват в познание и мъдрост по време на този процес на обучение, докато размишляват за мислите и делата си в миналите животи със Старейшини и под ръководството на учители.
  5. В момента на физическа смърт душата се връщав духовният свят, там, където е създадена. Тъй като част от енергията на душата никога не напуска духовният свят по време на въплъщение, връщащата се душа се съединява отново със собствената си същност. Така, духовното обучение за душата никога не прекъсва. Духовният свят предлага на душата също възможности за почивка и размишление между животите.
  6. Душите се оказва, че са членове на специфични духовни групи, към които са прикрепени от създаването им. Учителите на всяка група са персоналните духовни водачи на членовете на групата. Членовете на тези групи се прераждат със душата и приемат важни роли по време на живота на душата на земята.
  7. Вместо да бъде дефиниран като място за пълно бездействие, или Нирвана, духовният свят се оказва, че е място за преобразуване на душата в по-висши форми на енергия с възможности за напредък. Духовният свят има област на влияние, която е неопределена, освен че включва нашата вселена и близките измерения.
  8. Никави земни религиозни божества не се виждат в духовният свят от връщащите се души. Най-близката връзка на една душа с божественото е с техният личен духовен водач и членовете на съвет от доброжелателни Старейшини, които следят делата на всяка душа. Душите от земята чувстват и възприемат присъствието на подобна на Бог Висша душа или Източник излъчващ над техните старейшини. Духовният свят населяват високоразвити непрераждащи се души-специалисти, които управляват работата по напредъка на душите.  
  9. Когато прераждащите се души достигнат до високо ниво на опит, изпълнение и мъдрост те ще спрат да се прераждат и ще станат напреднали същества, които сами ще започнат да помагат на все още прераждащите се души.
  10.  Крайната цел на всички души изглежда е търсенето на съвършенство и съединяването с Източника, който ги е създал.  
Взето от тук: http://www.spiritualregression.org/oursoul.html

По-интересните подробности, които са изпуснати по-горе са, че всяка душа си има един вечен партньор, с когото в много от преражданията си образуват двойка. Не във всички, обаче. След минаването на някаво ниво на развитие (май трето беше) душите си избират специалност, по която се обучават - има души-възпитатели, души-етици, души-хармонизатори,  души-изследователи, души-проектанти и т.н. Също така, душите, които съзнателно са причинявали зло не отиват на някакво място, което прилича на Ада (ако нещо прилича на Ада, то това е Земята и според Нютон), а в лечебни центрове за изчистване на отрицателните натрупвания и възстановяване на енергията. Само ако някоя душа в няколко последователни прераждания продължава да се държи жестоко и не научава уроците си може да бъде подложена на трансформация някаква, ама не разбрах каква, а и Нютон едва ли е разбрал.   Втората му книга, „Следите на душите” завършва със следното изказване на един клиент:   „Идването на Земята е като пътуване в чужда страна, да­леч от дома. Част от нещата са познати, но с повечето тряб­ва да свикнем сега, особено с обстоятелствата, които са су­рови. Истинският ни дом е свят на пълно спокойствие, прие­мане и съвършена любов. Като души, отделили се от дома си, вече не можем да се надяваме, че тези красиви неща ще при­състват около нас. На Земята трябва да се научим да се спра­вяме с нетолерантността, гнева и мъката, докато търсим радост и обич. Не бива да загубваме истинската си същност, да жертваме доброто в името на оцеляването и да се заблуждаваме, че или превъзхождаме другите, или сме по-низши от тях. Знаем, че животът в несъвършен свят ще ни помогне да оценим истинския смисъл на съвършенството. Молим се за сме­лост и смирение, преди да започнем пътуването си в нов жи­вот. Чрез познанието постигаме развитие. Подложени сме на изпитания. Преодоляването им е нашата съдба."     На най-заинтригуваните ще кажа, че и трите книги на Майкъл Нютон ги има на www.spiralata.net



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Страхотна интерлюдия
25.09.2007 09:10
Тъй-като наскоро четох първите две книги, съм впечатлен от краткостта и изчерпателността ти:) Винаги се радвам, когато попадам на хора интересуващи се от духовното и търсещи истината отвъд очевидния буквализъм. Поздравления за поста.
Само ще си позволя едно лично мнение. Според мен това, което в източните духовни учения се нарича нирвана не е светът, който изследва Майкъл Нютън, а доста по-висш аспект на духовното развитие.
цитирай
2. sunflower - Опс, извинявам се, че забравих да цитирам източника
25.09.2007 09:17
на основните положения. Аз само ги преведох - сега го добавих в поста.

Иначе съм напълно съгласна, той е разбрал за малко от това, което са могли да му предадат души на не особено високи нива, има още много, което няма как да бъде предадено с думи прости и от всеки. Но като за начало и като за американци книгите му стават. На мен ми въздействаха силно :)
цитирай
3. mmmmmmmmm - Чакам да споделиш
25.09.2007 10:27
продължението на проекта.Ако това е тамата с удоволствие ще чета,защото е интересна.Обичам М.Нютон.
цитирай
4. анонимен - ...
25.09.2007 11:00
blagodaria...sega niamam vreme za knigi ...taka che
shte se vazpolzvam ot teb...
цитирай
5. sunflower - :)))
25.09.2007 11:07
Удоволствието да се чувствам от полза е изцяло мое! :)))
цитирай
6. анонимен - uha ..
25.09.2007 15:39
zdr maina, lele ako sam znael kvi si shitove tuk, kvo go napravihte moa chovek

chakam za vtora seria na moi teren

johny
цитирай
7. sis - Благодаря
28.09.2007 10:24
:):):)
цитирай
8. strianakiev - С Ваше разрешение още едно виждане по темата за духовното
28.09.2007 18:48
http://www.kabbalah.info/bulg/body_spirit.htm
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sunflower
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5599286
Постинги: 1761
Коментари: 12611
Гласове: 39186
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031