Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2007 09:44 - Пътуване с Машина на времето
Автор: sunflower Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7808 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 20.01.2007 13:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Харесах идеята на Анахата и днес ще ви разкажа какво пътешествие бих си устроила, ако имах машина на времето.  Една от първите дестинации, които щях да избера е мястото и времето, през което се развива действието в Махабхарата. Предполага се, че книгата е писана за реално случили се събития през 1000 - 800 г преди новата ера, а мястото е Северна Индия. Част от нея е Бхагаватгита,  която поне съм се опитала да прочета цялата. Преведените части от Махабхарата се опитах да прочета, но не можах - е, това не ми пречи да искам да се разходя до това време и място и да се надявам, че мога да се сблъскам някъде по пътищата с човека, който е представен като идентичен с Кришна, точно така както Арждуна го е срещнал. Това е и основната ми идея при това виртуално пътешествие – да се разходя до някои места през епохите, през които боговете още са ходели по земята.

image

image

image

  Втората епоха, за която се сещам, че боговете са ходили по земята е тази на Илиада и Одисея, разбира се. Неотдавна излезе „Троя”, така че няма да ви е трудно да си представите и времето и мястото. 
image
Това горе е мястото, но Троя в днешни дни, за съжаление изглежда така:

image
Е, ето и една снимка от филма:

image

Третата епоха, която искам да видя е примерно в началото на новата ера в Северна Америка. Искам да видя как са живяли индианците тогава. Честно казано нямам никакви данни за това време – индианците не са си записвали историята /е, не, че всички други древни народа са, де .... ама за някои са се намерили хора да я документират по-късно поне/, което предполагам е естествено предвид, че са живяли толкова близко до природата и ден за ден. На кой му пука дали след 2000 години на някой ще му е интересно да чете история. Конкретно място за посещение: Голямата змиевидна планина в Охайо – тя е от серията въпроси, каквито задава Jones -  „Кой е построил това и защо?”.  image
 Иначе мога само да си представям, че индианците са изглеждали така:

image


Докато съм в Aмерика бих се придвижила на юг към Мексико да видя цивилизацията на толтеките. Ама не знам дали искам да видя тези толтеки, които са известни на историята или по-скоро тези, за които говори Дон Хуан чрез Кастанеда. Твърде голям почитател съм на Кастанеда, за да пропусна този период и възможността да науча нещо за древните магьосници от първа ръка. Това е четвъртата ми дестинация:  image   Петата епоха, която ми е интересна е времето на Моисей. Не за друго, а просто искам да видя как е разделил морето на две, за да спаси еврейския народ. Доста мощ се иска за тази работа, а аз искам да видя човека притежавал тази мощ.    image
Шестата дестинация е пак Индия, но времето на Гаутама Буда. Бих поседяла под някое дърво с него и бих помедитирала. Опитвала съм се да медитирам с други хора, но не се е получавало кой знае какво .... е, може и моите очаквания да са твърде големи. Та, с него може да се получи ... особено ако пием после по един чай и мога да го поразпитам за някои неща. Не, че някои хора от близкото минало не се опитаха да ми набият в главата ученията му, ама друго си е да чуеш нещо от първоизточника:

image

  И на седмо, последно по ред, но не и по значение - времето, през което е живял Исус Христос. Искам да седна в нозете му и да го послушам как разказва притчи. Искам да го погледна в очите и да видя, човека осъзнал се като Божи син и дал на хората учението за Любовта.
 

image


image




Тагове:   машина,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anahata - Знаех си аз,
20.01.2007 10:24
че ще ни предложиш прекрасна разходка до интересни места и епохи:) Благодаря!
цитирай
2. mmmmmmmmm - Поздравления
20.01.2007 10:54
Много интересно!:))))
цитирай
3. zemaria - Хехехех
20.01.2007 14:17
Наистина интересно :))
Слънчогледче,
Такова пътуване е възможно, според хората, занимаващи се йога и някои други източни практики. За да не отегчаваме останалите, обяснявам направо. Номерът става при едно условие. Трябва доста да си напреднал в материята. Макар, че аз се съмнявам това да е достатъчно. Вероятно трябват и допълнителни познания. Иде реч за отварянето на т.н трето око, което някои смятат, че е локализирано в епифизата. Отварянето на третото око отваря портите на времето и пространството Третото око е това, което ни пуска към другите светове, което чете Записите на Акаша. Символизира се с лотос.
Инак техниката е описана съвсем правдоподобно от Борис Сахаров.
Борис Сахаров
Открытие третьего глазаhttp://www.orlov-yoga.com/Sakharov/index.htm

Той е описал точно такива пътешествия. Подобно нещо се е случвало и е описано и от Рудолф Щайнер-който обаче не се е занимавал с йога. Щайнер описва как е изглеждал Христос, описва всяко време и място, което е искал да види- книгите:
1.The Story of My Life
2Geothe s World Conception
3An Outline of Occult Science
Мнозина са описвали и са имали тази способност-баба Ванга, напр.
Според практиката Фалун дафа,(фалун гонг) това се култивира не особено трудно, като физически усилия и доста трудно, като психически, като теглила и прочие-прочети в нета книгите на Ли Хонг Джъ. Фалундафа е отлично представен в нета и на български..
Така, че няяш проблеми-не си рекла, не си се пренесла. Аз опитах, ама резултатът беше SNAFU. Какво е това ли-някой ден ще разкажа :))
цитирай
4. cefulesteven - Без да мина през елинска агора и да ...
20.01.2007 14:19
Без да мина през елинска агора и да поспоря със Сократ няма да мине.
:)))

А ти машина на времето си имаш.
С това въображение не си просто сега и тук, а навсякъде.
цитирай
5. sunflower - Благодаря ви!
20.01.2007 16:23
Zemaria, чувала съм за такива феномени, но ... не знам дали бих седнала да правя някакви особени практики .... тъй като съм мързел невиждан, ще чакам да видя дали няма да се получи нещо от само себе си .... ако не стане - здраве да е .... ще ползвам метода на Стефан .... потапяйки се във въображението си ... да съм навсякъде :)))))

Другия проблем ми е, че напоследък всичко, което си пожелая се случва, така че .... много внимавам какво си пожелавам .... :)))
цитирай
6. delfin - Страхотно
20.01.2007 17:17
Благодаря ти!
цитирай
7. zemaria - блазя ти,
21.01.2007 21:07
Пожелай си тогава да познаеш числата от трето теглене на тото2. Всъщност, и аз ти го пожелавам-най-сърдечно. Тогава всички дестинации ще станат реалност.Е, съвременните ,де.За тези от миналото си има Холивуд:))
цитирай
8. sunflower - Хехе ...
21.01.2007 21:21
... бих си пожелала, ама нали след това трябва да ходя да пускам фишове - неам нерви за тази работа. Предпочитам на компютъра да си гледам чудесата на света - тук нито пясък ми влиза в сандалите, нито ме хапят комари, нито зъзна на студа :))))
Важното е, че по-фундаменталните желания ми се сбъдват ... ще напиша нещо тези дни и за това :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sunflower
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5609871
Постинги: 1761
Коментари: 12611
Гласове: 39186
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930