Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2006 02:41 - На море с деца, GSMи, алергии ... и някои класици
Автор: sunflower Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2907 Коментари: 10 Гласове:
0

Последна промяна: 13.08.2006 10:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Още съм на морето, но тази нощ Бог ме дари с нет. :)

В същото време Същият ми отне съня. :) Е не съм сигурна дали е Той, Луната, жегата, или неспокойният ми дух, но нима има някакво значение ... Резултатът ще е настоящият ми пост, но и той няма никакво значение ...в крайна сметка важното е всичко да тече, всичко да се променя и ... да дойде съня .... а до тогава ....

С няколко думи ще разкажа как протече почивката ни ... до този момент. Героите сме аз, детето, GSMa, алергията ми и няколко френски и английски класици, които взех за компания различна от 6-годишно хлапе.

Ден първи: Голяма радост и за мен и за детето, но за баланс на емоциите удавих GSMa в морето. Все пак, радостта от съприкосновението с морето беше тъй голяма, че хич и не се ядосвах за GSMa.

Ден втори: По принуда разходка до града и до първия попаднал ми магазин, в който предлагаха извънгаранционен сервиз на GSM апарати в рамките на 24 часа. Не ме обнадеждиха особено – можело да се поправи, можело и да не .... информираха ме, че тази година имало много апарати изпуснати в морето.

Заговорих се с момченцето от бара на плажа, защото докато ми правеше кафе, машината му изхвърли вряла вода и той изпусна и разля чашата – разказах му за GSMa и го посъветвах да не се чуди за аварийката – нещо около мен трябва да витаят негативи енергийки.

Ден трети:  24часовата услуга се оказа, че става 72часова заради неделята. Кво да се прави – ей това се казва почивка – на забравено от Бога място, в никое време, без никаква връзка с външния свят и дори без часовник. Направо наистина не знаех къде съм и кога съм. Като си проверих съобщенията от един друг апарат имах 13 пропуснати повиквания и почти всичките от службата – изобщо не съжалих.

Ден четвърти: Ухапа ме някакво насекомо. По принцип комари не ме хапят – или има нещо ненаред с кръвта ми или с температурата ми – така и не разбрах кого хапят комарите и кого не – може пък и да е въпрос на лично предпочитание :). За съжаление обаче понякога ме хапят други гадини и аз от горе на всичко съм алергична ... е, не много де,.... не колкото да умра от това, а колкото да ми се надуе и почервени половината бедро, прасец, лакът или там до каквото се е добрало въпросното насекомо. В случая, естествено, в края на деня забелязвам огромното червено петно на бедрото ми и с удоволствие се информирам, че на това забравено от Бога място има поне аптека.

Що се отнася до GSMa – таткото на момиченцето, с което се заигра моето момиченце на плажа небрежно ми обясни, че е трябвало като съм извадила апарата от морската вода, веднага да го разглобя, да го измия със питейна вода и да го оставя да изсъхне .... и нямало да има проблем.... Ех, че хубав съвет, ако беше дошъл и навреме. ...

Ден пети: Разходка до аптеката и до магазина за GSM апарати, да си взема многострадалния GSM със сменен чип и несменен високоговорител – работи, ама не звъни – и това за около 30 лева ... за 3 дни .... неам думи. Добре, че някой гений е изобретил вибрацията .... на GSMите, де.

Купих си няколко книги на старо, че тези дето си носех май нямаше да ми стигнат.

Ден шести: Най-сетне с телефон, но от хапчетата против алергия цял ден ми се спи ... и поспах ... на плажа (срам не срам).

Ден седми: Моето момиченце си намери друго момиченце, с което да си играе и макар, че това нямаше татко, с който да си правим компания на плажа, ми остана време да прочета „Климати” на Андре Мороа за един ден.

Ден осми: Момченцето от бара на плажа ме почерпи с една малка биричка и ме кани на дискотека утре ... щото тази вечер съм заета .... Е, сигурно няма да се юрна да полюшвам дупе на дансинга утре, както обичах да правя едно време, но ми е приятно, че ме заговарят симпатични млади момчета от барове на плажове на сегашната ми възраст :)))))

Ами това беше до днес,  .... на фона на четене на класици като Жорж Санд, Оскар Уайлд, Андре Мороа, Съмърсет Моъм, Кърт Вонегът .... и Дийпак Чопра за разнообразие (разбирай 2 прочетени докрай и 4 четени недочетени :)))))

 

 



Тагове:   море,   gsm,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. velvet - Хехе, невероятно е
11.08.2006 09:19
колко спокойно приемаш нещата ;). Много се радвам, че не позволяваш на проблемите да ти развалят почивката :)))))))))))))))))))))
цитирай
2. dosheva - :)
11.08.2006 11:10
Хубаво е че приемаш така добре нещата. Аз имам още да се уча да не се ядосвам за глупости.
цитирай
3. jokera - Грешка
13.08.2006 11:19
след грешка! Сега разбра ли че морето не обича телефоните? То говори на друг език. На тези които обичат да го слушат. И когато има някъква техника която може да се скапе винаги е хубаво предварително да си се огледала за някой татко. Ей така, за всеки случай. За къкво си ги носила и тези книги. Живота на море е една голяма книга, за тези който могат да я четат разбира се! :))))))
Разкажи за дискотеката !
цитирай
4. sunflower - Вярно е ...
13.08.2006 14:52
това за морето ... и апаратите. Изобщо не ми беше нужен проклетия апарат, но ... все се притеснявах, че нещо ще им трябвам в службата - а по закона на Мърфи им трябвах точно в деня дето нямах апарат, после не се и сетиха за мен ... е, както и да е ...... а за морето, книгите и дискотеките ... отделно ;)))
цитирай
5. candysays - Много симпатично...
13.08.2006 16:59
си прекарваш почивката на море ;)))
А детенцето ти, и то ли така философски и стоически приема живота като теб? ;) Ако се е метнала на теб, ще е голяма късметлийка по-нататък... В "морето на живота" /поетично казано/, давещо бедните хорица в океан от проблеми кажи-речи всеки Божи ден... ;))

Поздрави- и за това, че четеш любимия и на мен Вонегът! А морето и аз самата скоро ще мога да го поздравя... С една въздушна целувка например... ;)))
цитирай
6. sunflower - Детенцето ....
13.08.2006 17:30
все още няма нужда от философско приемане на нещата, според мен :)))) На нея твърде рядко и става кофти за нещо и доста бързо и минава - например още на първия ден плака в автобуса за тати, но послед десетина дни почти не се сети за него ... от време на време и ставаше скучно, и аз правех, каквото можех по въпроса .... Надявам се обаче, че когато живота и стане по-сложен и труден, да се научи да го приема философски като мен ... все поне личен пример и давам, май ...:)
цитирай
7. sunflower - а що се онася до Вонегът ...
13.08.2006 17:37
кажи ми как да не го обичаш:
"Към още неродените, към всички невинни прашинки от безликото небитие: Бъдете нащрек за признаци на живот!
Аз се заразих от живота. Той ме събори. Дотогава бях прашинка от безликото небитие и ето, че най-неочаквано се отвори малка прозирка. Струйнаха светлина и звуци. Гласове започнаха да описват мен и моето обкръжение. Нито дума от онова, което казваха, не подлежеше на съмнение. Рекоха, че съм момче на име Рудолф Уолц, значи бе така. Рекоха, че годината е 1932, значи бе така. Рекоха, че се намирам в Мидланд Сити, щата Охайо, значи бе така.
Не млъкнаха. Година след година трупаха подробност след подробност. Та чак до ден днешен. И знаете ли какво казват сега? Казат, че годината е 1982 и аз съм навършил петдесет.
Дрън - дрън!"
:)))))))

цитирай
8. candysays - Pадвам се за нея!...
13.08.2006 17:38
А ти продължавай в същия дух, и съм сигурна че всичко ще бъде наред... Някакси... ;))
Или поне ти го желая от сърце :)))

P.S. Колкото до Вонегът- той наистина е страхотен, и го обожавам! Има невероятно чувство за хумор, а и пиша с доста човещина и разбиране на човешката природа, според мен... Въобще надарен е с уникални качества, и е безспорен талант... И ми се струва, че трябва да си пълен идиот, за да не ти хареса поне малко ;))) Една от най- любимите ми негови книги е "Сирените от Титан"- непременно си я намери и я прочети, ако не си още! :)))
цитирай
9. sunflower - Всичко ...
13.08.2006 17:44
винаги .... е наред ... :)))))
Да ме прощават по-младите и скептиците ... че имам много откачена житейска философия ....:)
цитирай
10. candysays - Простено да ти е, както се казва... ;)))
13.08.2006 17:47
Завидна житейска философия имаш ти, ей! :))
Дай Боже всекиму, както още се казва... ;)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sunflower
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5599040
Постинги: 1761
Коментари: 12611
Гласове: 39186
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031